”Am promis! Ne ținem de cuvânt și realizăm marile proiecte ale Argeșului. Avem toate avizele necesare demarării proiectului domeniului schiabil de la Ghițu-Molivișu, iar Hotărârea de Guvern se află pe ordinea de zi a premierului în vederea aprobării.”, anunță PNL Argeș.

Din punct de vedere turistic cel mai așteptat proiect al județului este domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu. Obiectivul principal este transformarea zonei Ghițu într-o staţiune turistică de interes naţional, în conformitate cu standardele UE. În strategia PNL, implementarea acestui plan turistic va ajuta la dezvoltarea economică și turistică a județului Argeș. O stațiune montană, situată la aproape 90 de kilometri de Pitești, conectată la autostrada Sibiu-Pitești, la A1 și la drumul expres Craiova-Pitești va poziționa județul nostru pe harta turistică a României și va crește potențialul și ratingul zonei de nord a județului.

Grație implicării președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu, care a purtat discuțiile la nivel guvernamental și consilierului local liberal din Curtea de Argeș, Mădălin Marinescu, care a obținut avizul viceprim-ministrului, avizul de la ministerul Mediului, negație de la ministerul Economiei că nu impactează bugetul consolidat, avizul de la ministerul Finanțelor și avizul de la ministerul Justiției, domeniul schiabil Ghițu-Molivișu devine realitate pentru județul Argeș.

Președintele PNL, Adrian Miuțescu, a avut o poziție tranșantă și a a declarat acest obiectiv prioritar pentru Argeș.

“Proiectul Ghițu-Molivișu continuă chiar dacă ani la rând nimeni din cadrul administrației județene nu a mai mișcat un deget. Însă cu sprijin din partea președintelui Ludovic Orban am reușit să îl introducem în master planul de turism al României și să facem primii pași în vederea demarării construcției, prin obținerea avizelor și inițierea Hotărârii de Guvern. Așa cum am spus, îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele județului Argeș, iar domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu reprezintă unul dintre obiectivele mele prioritare.”, declara de curând deputatul liberal Adrian Miuțescu.
Prima etapă în vederea finalizării acestui proiect a fost realizată. Astfel, în urma demersurilor președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu la nivel guvernamental și prin implicarea, la nivelul ministerelor de resort, a unor colegi liberali a fost inițiat proiectul de hotărâre al Guvernului “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului <<Construire pârtie de schi A1 ADI Ghițu Molivișu>>”. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczoș a semnat proiectul de horărâre sus menționat.

În decurs de o săptămână proiectul a devenit Hotărâre de Guvern inițiată de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost avizat favorabil de viceprim-ministru, a primit aviz din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a primit negație de la ministerul Finanțelor că nu impactează bugetul consolidat și nu este necesar aviz de la acest minister, și a primit avizul de la ministerul Justiției. Astfel, în urma acestor demersuri, domeniul schiabil Ghițu-Molivișu devine realitate pentru județul Argeș.

Plasarea acestui proiect pe ordinea priorităților guvernamentale arată cât de importantă este vocea PNL Argeș atunci când susține la cele mai înalte niveluri planurile de dezvoltare locală. Transformarea zonei Ghițu într-o staţiune turistică de interes naţional va atrage după sine dezvoltarea turistică a zonei de nord a județului nostru și alături de marile proiecte de infrastructură rutieră va crea o rampă de creștere economică deosebită pentru județul Argeș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.