Piteşti, 24 mai – Vladimir Tismăneanu și Marius Stan lansează „Dosar Lenin. Vraja nihilismului”

Marți, 24 mai, începând cu ora 13.00, Curtea Veche Publishing și Dosar Lenin 0Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș vă invită la o dezbatere inedită susținută de Vladimir Tismăneanu și Marius Stan în jurul celei mai recente cărți semnate de cei doi autori, „Dosar Lenin. Vraja nihilismului”, volum apărut la Curtea Veche Publishing ca o continuare a seriei începute prin volumul “Dosar Stalin. Genialissimul generalissim”.

Evenimentul se va desfășura în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” (Str. Victoriei, nr. 18, Pitești) și va include si o sesiune de autografe. În cadrul lansării va participa, alături de autorii volumului, domnul Octavian Sachelarie, director al Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” Argeș. Evenimentul va fi moderat de către prof. Marius Motreanu.

„Dosar Lenin. Vraja nihilismului” de Marius Stan și Vladimir Tismăneanu Dosar Lenin 2este cel mai nou volum din colecţia Constelaţii, o serie de volume de istorie şi analiză politică de la Curtea Veche Publishing, și face parte dintr-un proiect în trei părți al celor doi autori – un autentic triptic amintind de faimosul triplu portret din semiprofil al anilor de început ai comunismului înfățișându-i pe „părinții proletariatului”, doar că realizat în alte culori, anume cele ale realității, și parțial, având alți protagoniști.

Criminalitatea intrinsecă și efectivă a regimului comunist este o realitate încă nepătrunsă în conștiința publică la noi, ca și în celelalte state foste comuniste, de altfel. Cărțile celor doi autori sunt scrise într-o splendidă limbă română, accesibilă marelui public și cu atât mai mult celui specializat. Discursul lor teoretic, de un înalt nivel academic, fără să fie deloc scorțos, prinde viață prin inserturile biografice, narative, polemice, transformându-se într-un pasionant roman de idei și o cronică a sângerosului secol XX.

Demersul celor doi este exemplar și-n altă privință: Vladimir Tismăneanu Dosar Stalin 1și Marius Stan nu semnează separat eseurile care alcătuiesc volumul. În acest sens, “Dosarul Lenin. Vraja nihilismului” se deschide cu un dialog care argumentează, explică, elucidează deplina armonie a vocilor lor.

Colecția Constelații este disponibilă în magazinul online www.curteaveche.ro și în librării.

Informații suplimentare:

Silvia Totu, PR Assistant Curtea Veche Publishing

silvia.totu@curteaveche.ro | 0746 295 848

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.