Pentru că preşedintele CJ Argeş a găsit nereguli la „Casa de Copii” din Rucăr, personalul a fost la un pas de infarct

Dan Manu, primul om al judeţului Argeş le face surprize destul de neplăcute celor ce sunt Dan Manu la Rucar 7în subordinea Consiliului Judeţean, direct sau indirect.

Marţi, 23 august 2016, trei ceasuri rele pentru angajaţii Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr, aflat în subordinea DGASPC Argeș.

Președintele Manu s-a arătat, însă, total nemulțumit de ceea ce a găsit acolo: de la toaletele și băile neconforme, cu WC-uri turcești vechi, dușuri improvizate, fără cuier în care copii să-și pună prosoapele sau fără o cameră unde să se dezbrace și îmbrace după ce ies de la  baie, până la nerespectarea circuitului alimentelor în bucătărie, unde legumele nespălate erau ținute în același loc cu peștele, și la frigiderele foarte vechi. De asemenea, cabinetul psihologului nu dispune de o canapea necesară tratamentului psihologic de specialitate.

În urma controlului, şeful CJ a cerut conducerii DGASPC şi a DSP Argeș remedierea cât mai urgentă a deficiențelor constatate.
„Astăzi am făcut o vizită neanunţată la Centrul de Protecţie a Copilului din comuna RucărDan Manu la Rucar 3 aflat în subordinea DGASPC şi a Consiliului Judeţean.
Prima dată am fost la bucătărie,unde am constatat că nu se respectă circuitele de igienă, în sensul în care legumele nespălate erau în chiuvetă alături de peşte. Frigiderele din secolul trecut, trebuiesc înlocuite. Grupurile sanitare cu WC-uri turceşti, în loc de duş o ţeava prin care curge apă ruginită. Nu există vestiare unde copiii să-şi lase îmbrăcămintea înainte de duş.
Am luat următoarele măsuri de urgenţă:
Şefa Centrului să facă un referat de necesitate pe care să-l trimită spre aprobare.
Am luat legătura cu cei din conducerea DGASPC-ului să supravegheze ducerea la îndeplinire. Astfel de vizite le voi face şi în alte centre şi şcoli, iar cei care nu-şi vor exercita atribuţiile de serviciu vor fi sancţionaţi conform Codului Muncii.
Am informat DSP-ul să-şi facă datoria.
Am avut discuţii cu copiii, m-au impresionat. Aceştia spre deosebire de personal (care era în prag de infarct) au fost foarte bucuroşi că i-am vizitat.”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu pe contul său de Facebook.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.