Pentru a accesa fonduri europene fermierii se „plimbau” prin 14 instituţii de stat!

„Instituția Prefectului – Județul Argeș acordă o importanță deosebită absorbției de fondurifermieri 2 europene în domeniul agriculturii, astfel că a înființat Ghișeul Unic pentru obținerea de informații și pentru depunerea de proiecte în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

            Ghișeul Unic funcționează în sediul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (strada Armand Călinescu, nr. 44) și este destinat tututor potențialilor beneficiari de fonduri europene – reprezentanți ai sectorului public și privat – în vederea obținerii de informații și eliberării rapide a unor avize necesarii depunerii de proiecte cu finanțare europeană, în cadrul PNDR.

            Pentru depunerea unui proiect PNDR, unui fermier îi sunt necesare avize și adeverințe de la aproximativ 15 instituții, fiind nevoit să facă mai multe drumuri la acestea, fapt ce implică timp pierdut cu întocmirea documentațiilor aferente cererii de finanțare.

Prin Ghișeul Unic, fermierii vor găsi într-un singur loc reprezentanții acestor instituții, astfel să poată obține atât informații legate de avize sau adeverințe, dar să le fie și facilitat accesul pentru obținerea acestora de la instituțiile publice respective.

Aceste instituții sunt:fermieri 1

Instituția Prefectului – Județul Argeș

Consiliul Județean Argeș

Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură

Camera Agricolă Argeș

Direcția de Sănătate Argeș

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș

Agenția pentru Protecția Mediului Argeș

Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Argeș – Dâmbovița (Argeș)

Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan PUICĂ NICOLAE” al Județului Argeș.

Programul de funcționare al Ghieșului Unic este în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 9.00 – 12.00.

            Cristian Soare, prefectul județului Argeș: <<Ținând cont de importanța acordatăcristian soare absorbției de fonduri europene dar și de dorința Guvernului României de a elimina birocrația din sistem, am implementat proiectul Ghișeul Unic destinat fermierilor, companiilor sau instituțiilor publice care doresc să depună proiecte în cadrul PNDR și trebuie să obțină toate avizele și adeverințele necesare. Marele avantaj al acestui ghișeu este că toți cei interesați vor găsi în același loc, la același birou, reprezentanții instituțiilor implicate în acest program.>>”, se arată în comunicatul e presă transmis de Instituţia Prefectului – judeţ Argeş.

 

1 COMENTARIU

  1. Poza reprezentativa….Campulung in trecut, in prezent si sigur in viitor….hm , de viitor nu prea sunt sigur….dispar caii sau dispare caruta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.