„Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu, ajunge în Argeş

Pe 11 și 12 mai, la Curtea de Argeș și Pitești vor avea loc două lansări ale volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu.

Curtea de Argeș, 11 mai 2016

Curtea Veche Publishing, alături de Biblioteca Municipală Curtea de Argeș, Centrul de Pe trecerea timpului_coperta1Cultură și Arte „George Topîrceanu” și Primăria Municipiului Curtea de Argeș vă așteaptă la lansarea volumului “Pe trecerea timpului” miercuri, 11 mai 2016, începând cu ora 18:00 în Sala Mare a Centrului de Cultură și Arte (Bulevardul Basarabilor, nr. 59).

Vor participa, alături de autor, domnul Marian Ghiță, director al Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș, și Miruna Meiroșu, PR Manager la Curtea Veche Publishing. Evenimentul va fi moderat de doamna Simona Florea Hirică, directoarea Centrului de Cultura și Arte „George Topîrceanu”. Intrarea este liberă și lansarea va include o sesiune de autografe.

Pitești, 12 mai 2016

Joi, 12 mai 2016, începând cu ora 13:00, sunteți invitați de către Curtea Veche Publishing și Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș la Pitești, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene (Str. Victoriei, nr. 18).

Vor participa, alături de autor, domnul Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” Argeș și Miruna Meiroșu, PR Manager la Curtea Veche Publishing. Evenimentul va fi moderat de prof. Marius Motreanu și se va desfășura în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene (Str. Victoriei, nr. 18). Intrarea este liberă și lansarea va include o sesiune de autografe.

Despre carte

„Pe trecerea timpului”, apărută la Curtea Veche Publishing, conține conține articolele publicate de jurnalistul Emil Hurezeanu în perioada 1996-2015 și ilustrează evoluția societății românești în ultimii 20 de ani. Analizele se referă la evenimente interne și internaționale și sunt scrise din perspectivă politică, socială, civică și culturală. Cartea pune în perspectivă cele mai importante evenimente interne și internaționale petrecute în ultimele două decenii și oferă cititorului instrumentele necesare pentru o interpretare realistă și logică, în același timp aducând previziuni referitoare la viitorul României. Cartea este scrisă cu o subtilă ironie, deja cunoscută publicului din emisiunile TV în care Emil Hurezeanu a fost realizator. O carte durabilă, pe care publicul o merită din plin.

„Emil Hurezeanu iubește România ca pe o iubită, nu ca pe o mamă, cum recomanda Caragiale. E capabil să-i vorbească cu glas catifelat, ironic, devastator, spunându-i lucruri care ar putea s-o împingă la sinucidere, apoi poate să-i șteargă lacrimile strângând-o la piept. Trecutul ei, depărtat sau apropiat, uneori deocheat, i-l poate aminti cu sarcasm, cu umor, cu dizolvantă nostalgie, ca într-o discuție de toamnă târzie între vechi amanți. După ce Emil Hurezeanu a părăsit-o pentru Europa Liberă, România l-a așteptat să se întoarcă, pentru că e printre foarte puținii care știu să spună, nouă și lumii, povestea acestei țări.” (Cristian Tudor Popescu)

<<Dacă nu mă-nşel, Emil Hurezeanu n-a ieşit niciodată pe primul loc în vreun top al jurnaliştilor autohtoni. Din punctul meu de vedere e singurul care ar fi meritat-o. Înainte de toate, vorbeşte foarte bine limba română. Nu doar corect, ci nuanţat, precis, expresiv. În al doilea rând, e un om cultivat (…). În al treilea rând, e cineva care gândeşte: se informează, evaluează atent, construieşte ipoteze, caută explicaţii şi sensuri. În al patrulea rând, e un domn bine-crescut. Ştie să fie ferm fără să ofenseze, ştie să fie îngăduitor cu opinia celuilalt fără să fie flasc. În al cincilea rând, are umor: surâde convingător, are aplomb, are replică. În al şaselea rând, are virtutea rară de a asculta cu amenitate ce spune interlocutorul. Spun bine: „virtutea de a asculta“. Majoritatea colegilor săi se prefac doar că ascultă, căutând, în gând, argumente învingătoare pentru intervenţia următoare. În al şaptelea rând, Emil Hurezeanu e cineva care, dincolo de faptul că ştie o mulţime de lucruri, are – şi se vede – o compactă experienţă de viaţă, ceea ce îl fereşte de superficialitatea agresivă a numeroşilor scribi juvenili, netrăiţi, care înţeleg gazetăria ca pe un fel de a distribui dosuri de palmă în dreapta şi-n stânga, în numele a nimic>> (Andrei Pleșu)

Volumul este disponibil în librăriile din toată țara și în magazinul online www.curteaveche.ro la prețul de 48,17 lei.

Informații suplimentare:

Silvia Totu, PR Assistant Curtea Veche Publishing

silvia.totu@curteaveche.ro | 0746 295 848

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.