Mascaţii caută evazionişti în Săptămâna Patimilor! 9 percheziţii se desfăşoară acum în Argeş!

În miercurea din Săptămâna Patimilor, în judeţul Argeş, încă de la primele ore ale dimineţii mascati 3au loc mai multe percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală.

„La această oră, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 9 percheziţii pe raza judeţului Argeş la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

 La data de 27 aprilie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 9 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţul Argeş.

 Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

 Persoanele sunt bănuite că, în cursul anului 2011, ar fi înregistrat în evidenţele financiar-contabile mai multe operaţiuni comerciale fictive de la societăţi comerciale înregistrate pe teritoriul României controlate prin interpuşi, cu scopul de a creşte valoarea TVA deductibil,  diminuând astfel valoare TVA de plată către stat.

 În fapt, mărfurile ar fi fost achiziţionate de la societăţi comerciale din Olanda, Ungaria şi Bulgaria la iniţiativa beneficiarilor finali.

 Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este aproximativ 1.000.000 de lei.

 7 persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

 Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.”, anunţă IPJ Argeş.

                                               

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.