IPJ ARGEŞ – MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!

Polițiștii argeșeni vor fi la datorie și în minivacanța de Crăciun. Activităţile se vor desfăşura în sistem integrat, împreună cu jandarmi, pompieri argeșeni și nu numai, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor contra patrimoniului, precum şi a celorlalte fapte de natură a aduce atingere normelor de convieţuire socială.

O atenție deosebită va fi acordată zonelor aglomerate, zonelor unde se desfășoară diverse manifestări, dar și piețelor, târgurilor și zonelor turistice.

Poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră vor acţiona pentru îndrumarea și controlul traficului rutier, astfel încât să fie sprijinită creșterea siguranței traficului rutier. În fiecare zi a perioadei, pe drumurile din judeţ vor fi organizate acțiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul de viteză sau care conduc sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive.

Având în vedere perioada calendaristică, condițiile de trafic, precum și specificul călătoriilor mai lungi decât în mod obișnuit, din perioadele de minivacanță, vă recomandăm să țineți cont că în zonele cu altitudini mari pot fi întâlnite oricând condiții meteo ce afectează aderența la carosabil și vizibilitatea. Totodată, vă recomandăm să adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și la cele de trafic, să nu uitați de polițiea rutieră, în special în conditii de trafic aglomerat, și să respectați indicațiile polițiștilor rutieri.

Mobilizați pentru misiunile din această perioadă vor fi și polițiștii din structuri de investigații criminale, economic, arme, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care vor interveni, dacă situația o va impune.

O atenție deosebită se va acorda de către polițiști și nu numai, în privința verificării legalităţii operaţiunilor de comercializare, dar și de utilizare a articolelor pirotehnice, desfăşurate de persoane fizice şi juridice.

Reamintim faptul că:

– articolele pirotehnice de tip petardă nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, iar utilizarea ce nu corespunde cu destinația acestora se sancționează contravențional, cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.
– de asemenea, comercializarea de către orice persoană neautorizată de articole pirotehnice, indiferent de categorie, constituie infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Referitor la perioada vacanțelor de la sfârșit de an, vă recomandăm:

– să nu consumați alcool în cantități excesive, deoarece vă poate afecta atât starea de spirit, cât și de sănătate;
– fiți precauți cu privire la anunțarea pe rețele de socializare a plecării în vacanțe și la bunurile de valoare deținute în locuință;
– atenție sporită și cu privire la operațiunile financiare atât în comerțul electronic, cât și în cel fizic (produse oferite la preț derizoriu, în condiții dubioase);
– atenție sporită la diversele metode de înșelăciuni (fapte contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii- ,,accidentul, pomana, coletul” ș.a.;
– respectați regulile rutiere în orice deplasare pe drumul public, și interesați-vă despre trafic înainte de plecarea în călătorie dacă plecați în vacanță;
– asigurați-vă locuința, dar și bunurile din autoturism astfel încât să nu reprezinte o vulnerabilitate.

În caz de nevoie, apelați Numărul Unic de Urgență 112 sau adresați-vă celui mai apropiat polițist.

De sărbătoarea Nașterii Domnului, polițiștii argeșeni vă urează să aveți parte de un Crăciun Fericit, în siguranță, alături de cei dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.