Numărul testelor COVID efectuate în județ, de tip Real Time PCR, prin DSP Argeș și unitățile sanitare, a ajuns la 2038.

Dintre acestea, 146 au fost folosite pentru testarea personalului din Centrele Rezidențiale ale DGASPC Argeș. În total, vor fi testate de către DSP Argeș 369 de persoane, acțiunea începând de luni, 4 mai 2020, cu testarea  personalului din cadrul serviciilor sociale de tip rezidențial aflate în subordinea DGASPC, care au intrat în tură pentru 14 zile.

DSP a testat 93 de persoane aflate în carantină instituționalizată și 333 de persoane aflate în izolare.

De asemenea, DSP Argeș a testat și 141 de persoane (pacienți și personal medical) din cele trei centre de dializă din județ. Acțiunea de testare în centrele de dializă a durat aproximativ două săptămâni.

Cele mai multe teste s-au realizat pentru personalul medical și pacienții din Spitalul Județean de Urgență Pitești.

“În ultimele două săptămâni s-a testat mai mult decât în ultimele două luni! În România a crescut capacitatea de testare, nu atât cât ne-am fi dorit, dar testăm inteligent. În județ, capacitatea de testare va crește, pe lângă laboratorul de la Mioveni urmând să devină operaționale cele două, de la Spitalul Municipal Câmpulung și Spitalul Județean de Urgență Pitești. Specialiștii aleargă zi și noapte prin județ, pentru a preleva probe. Un lucru îmbucurător este că avem puțini pacienți COVID la ATI, iar numărul deceselor este relativ mic. Cifrele ne arată că, până acum, am reușit să ținem sub control epidemia de coronavirus în Argeș”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.