În această dimineață, un echipaj mobil al Spitalului SANADOR a venit în județul Argeș pentru a testa cadrele medicale din nouă secții și departamente ale Spitalului Județean.

Testele, de tip PCR, au fost aduse de o ambulanță Sanador în containere speciale, iar echipa medicală trimisă de cel mai mare centru medical privat din România în Pitești recoltează probele COVID-19  în cortul de triaj amenajat în perimetrul SJU. Este prezentă în județul nostru o echipă formată din 3 medici și 2 asistente din cadrul spitalului din capitală. Operațiunea a început la ora 09.00.

„Sunt testate 115 cadre medicale (medici, asistente, infirmiere, laboranți) din cadrul  tuturor secțiilor în care au fost identificate vulnerabilități prin contactul cu persoane posibil pozitive sau confirmate ca atare în ultima perioadă.

Testele PCR recoltate vor pleca astăzi, cu ambulanța specială trimisă de Sanador, în capitală, acolo unde vor fi operate și de unde vom avea rezultate în termen de 48 de ore.

Întreaga operațiune de testare în sistem PCR a medicilor din Spitalul Județean este organizată și decontată de Fundaţia Gaudium, în condițiile în care la acest moment nu există un aparat PCR funcțional la nivelul județului Argeș. Am aflat în cursul săptămânii trecute că această soluție de protecție a personalului medical și de combatere a îmbolnăvirilor intraspitalicești este practicată intens la nivelul spitalelor mari din capitală care își testează personalul cu ajutorul centrelor medicale private în care există aparate PCR și s-a dovedit a fi cea mai eficientă și rapidă soluție pentru a afla tabloul corect din sistemul de sănătate care va duce greul în următoarele săptămâni, pe măsură ce numărul de îmbolnăviri crește accelerat. Reamintim că, în această săptămână, am livrat către același sistem medical județean 520 de teste rapide.

Mulțumim din suflet managementului Sanador pentru că a răspuns pozitiv insistențelor și rugăminților noastre și pentru că a dispus această mobilizare de forțe. Mulțumim, de asemenea, pentru înțelegerea arătată raportat la contextul actual, înțelegere concretizată în realizarea testelor la un tarif care include doar costul acestora și costurile de operare, fără niciun adaos comercial. Solidaritatea arătată de echipa Sanador față de colegii – cadre medicale din Argeș  demonstrează, odată în plus, că este vremea eforturilor comune, a solidarității și dăruirii.

Demersurile făcute de Fundația Gaudium în cadrul campaniei ÎmpreunăPentruArgeș continuă în zilele următoare. Să ne vedem sănătoși și să avem medici sănătoși!”, se precizează în comunicatul Fundaţiei Gaudium.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.