ESTERA STĂMOIU: ”Ordinul Asistenților Medicali crede în leadership, dar mai ales în potențialul asistenților medicali în poziții de lideri în sistemele de sănătate.”

S-a încheiat și a doua etapă a programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directori și asistenți șefi  derulat de OAMGMAMR. Organizația profesională din Argeș a fost reprezentată exemplar de trei asistenți șefi, aceștia calificându-se pentru vizita de studiu de la Dublin, după procesul de selecție conform metodologiei proiectului.

Unul din obiectivele proiectului a vizat elaborarea unei analize a programelor de formare în domeniul leadershipului în asistență medicală la nivel internațional.

La revenirea din Irlanda participanții noștri au avut disponibilitatea de a  împărtăși opinii relevante cu referire la această experiență.

Carmen Teodora Zamfir, consilier județean al OAMGMAMR Argeș, asistent șef, Spitalul Penitenciar Mioveni: „Expertiza și experiența reprezentanților instituțiilor din domeniul sănătății din Irlanda ne-au oferit un cadru util pentru a dezvolta abilități de lider în misiunea noastră de a crește calitate îngrijirii pacienților. Seriozitate, implicare, creativitate, profesionalism, aceștia sunt termenii care au definit pe scurt experiența de la Dublin. Proiectul s-a pliat foarte bine pe dorința noastră, a fiecăruia de a îmbunătăți performanțele asistenței medicale, de a fi niște lideri pregătiți permanent pentru a face față provocărilor care apar în activitatea noastră. Volum mare de informații prezentat inteligent și concentrat, echipă motivată, entuziastă, energică și dinamică.”

Mirela Gabriela Stoica, asistent șef Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Ion Jianu”: „Vizita la Dublin a fost o experiență interesantă, utilă pentru îmbunătățirea profesională prin metode aliniate la standarde europene și internaționale. Toate prezentările au pus accent pe importanța asistentului medical în îngrijirea pacienților, pe îmbunătățirea calității actului medical, pe lucrul în echipă. Ne-am bucurat de prezența domnului președinte Mircea Timofte, care ne-a susținut și apreciat profesionalismul. Am avut ocazia să cunoaștem pe ambasadorul României în Irlanda, domnul Laurențiu Mihai Ștefan și pe doamna Diana Păun, consilier prezidențial care ne-au captivat atenția cu discursurile domniilor lor. În Irlanda, profesia de asistent medical este foarte apreciată, iar dotările din spitale sunt superioare, dar sunt mândră că sunt asistentă medicală în România, întrucât din punct de vedere profesional, asistenții nu sunt mai prejos. În viitor, îmi doresc să ne bucurăm și noi de o recunoaștere mai mare.”

Carmen Gabriela Roman, asistent-șef Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Ion Jianu”: „Experiența profesională de la Dublin a fost deosebit de valoroasă. Am conștientizat că putem fi o forță a progresului, pentru îmbunătățirea condiției noastre și a modului în care putem să oferim îngrijiri de calitate pacientului nostru. Am fost onorați de prezența domnului Director Executiv al RCSI, Thomas Kearns, de prezența ambasadorului României în Irlanda, a doamnei consilier prezidențial și de prezența domnului președinte al OAMGMAMR.”

Estera Stămoiu, președinte OAMGMAMR Filiala Argeș, ne-a declarat: „La un moment dat, poate la finalul întregului program, acești minunați colegi  ar putea fi buni ambasadori ai poziționării organizației în promovarea și dezvoltarea perspectivelor profesiei. Programul de leadership în îngrijiri medicale derulat de OAMGMAMR este un program care reflectă concret cunoscuta sintagmă „INVESTEȘTE ÎN OAMENI!”. Ordinul crede în leadership, dar mai ales în potențialul asistenților medicali în poziții de lideri în sistemele de sănătate. Trebuie să credem în ceea ce facem și mai ales să transformăm viziunea în realitate”.

Proiectul va continua cu întâlnirile regionale de lucru  pe parcursul a 4 luni, în perioada februarie-mai 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.