În această săptămână ”mafia gunoiului” produs de argeșeni a intrat în atenția oamenilor legii, trupe de mascați luând cu asalt mai multe locații din județele Argeș, Ilfov, Vrancea și în municipiul București.

Potrivit celor comunicate de IPJ Argeș: ”În județul Argeș, ar fi acționat un grup infracțional organizat constituit, consolidat și structurat în ultimii 10 ani, specializat pe segmentul managementului deșeurilor nepericuloase (colectare, transport, depozitare, sortare, tratare și reciclare).

Scopul constituirii acestui grup a fost de obținere a unor avantaje financiare necuvenite, prin menținerea monopolului și controlului asupra circuitelor financiare și funcționale asociate procesului de salubrizare la nivelul județului Argeș și prin delapidarea bugetelor locale și naționale”.

Singurul politician care a făcut declarații pe această temă este fostul prefect Emanuel Soare, care a scris în mediul online că este vorba de acuzații grave într-un ”joc murdar” care sunt implicați și oameni politici.

”Din informațiile prezentate de către puținii ziariști profesioniști și liberi din județul Argeș, aflăm că procurorii DIICOT și zeci de polițiști au făcut o serie de descinderi și percheziții, ieri, în mai multe locații din județele Argeș, București, Ilfov și Vrancea, la groapa de gunoi din Albota și la sediul A.D.I. Servsal Argeș.
Sunt acuzații grave legate de fraude financiare imense, delapidare, înșelăciune, făcute încă din 2012.
Se vorbește despre grupări infracționale, oameni importanți de afaceri, politicieni PSD.
Este revoltător că asemenea lucruri se întâmplă (și) în județul Argeș, iar politicienii PSD Argeș și oamenii pe care ei îi țin în funcții de ani de zile sunt implicați în asemenea fapte îngrozitoare de corupție sistemică și generalizată.
Consiliul Județean Argeș condus de PSD știa de aceste infracțiuni din propria curte? PSD Argeș știa despre asta? PSD Pitești nu știe nimic? PSD Albota are ceva de zis despre acest subiect? Presa din județul Argeș de ce tace în acest caz?
Cu toții suferim de ani de zile din cauza mirosului îngrozitor al gropii de gunoi de la Albota, iar acum aflăm și motivele pentru care nu s-a putut identifica nicio soluție. Cum să putem dezvolta ceva în acest județ capturat de asemenea oameni corupți care se întind, prin grupările lor infracționale, până la nivelul Consiliului Județean Argeș?
Își bat joc de sănătatea noastră, poluează îngrozitor mediul înconjurător, fraudează fondurile publice și pe cele europene, ne râd în nas când le arătăm greșelile pe care le fac în administrație, când le arătăm incompetența și incapacitatea de a găsi soluții la problemele și nevoile cetățenilor acestui județ.
Aștept să văd rezultatele acestei anchete, iar, dacă politicienii PSD și oamenii pe care ei îi girează în aceste funcții vor fi găsiți vinovați de orice fel de legătură și implicare în acest caz, oricât de mică ar fi ea, le voi cere public să își prezinte imediat DEMISIILE!
Trebuie să fim uniți împotriva acestor politicieni corupți și să nu mai tolerăm astfel de fapte de corupție. Este nevoie ca județul Argeș să fie condus de o forță care să curețe acest putregai.”, a declarat  Emanuel Soare din calitatea sa de președinte al Forța Dreptei Argeș.
Foto Adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.