Donaţie! Ecograf de 20 mii euro pentru Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pitești

În această săptămână, miercuri, 29 iunie, organizaţia Salvaţi Copiii România a donat Secției de Neonatologie a salvati copiiiSpitalului Judeţean din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro.

Cu ajutorul noului aparat, medicii vor putea diagnostica mult mai eficient diferite afecțiuni și vor putea oferi un viitor mai bun bebelușilor cu probleme de sănătate. Secţia a mai fost dotată de Salvați Copiii şi în ultimii trei ani, cu un ventilator pentru suport respirator și două incubatoare destinate copiilor născuți prematur, de aproape 40.000 euro.

Anul trecut, la Maternitatea Pitești au avut loc 2.269 de nașteri, dintre care 209 înainte de termen. Maternitatea este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1.500 grame la naștere, ce vin pe lume la cel puțin 32 de săptămâni. Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județuluisalvati copiii 2 Argeș – Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești. Mortalitatea infantilă a județului Argeș în 2015 a fost de 7 ‰, mai mică decât media națională de 8 ‰, dar ridicată față de media UE, de 3,7 ‰.

Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie. În 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 27 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară.

salvati copiii 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.