Cătălin Bulf despre analiza doctoratelor la ordinul ministrului Curaj: „Curios că ia salariul de la Academia înfiinţată de Oprea!”

Preşedintele Mişcării Populare Argeş, Cătălin Bulf, a punctat recentbulf (1) problema doctoratelor obţinute pe bandă rulantă de mai mulţi demnitari, făcând şi o paralelă cu privire la ce învaţă elevii despre democraţie versus tiranie.
„Domnul ministru Curaj a desfiinţat comisia de etică de la Ministerul Învăţământului, dar a uitat să mai numească alţi membri. Din contră, acum a dat o ordonanţă de Guvern prin care doctoratele vor fi analizate de fiecare universitate în parte. Ce este mai curios este că domnul Coraj ia salariul de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, înfiinţată de domnul Oprea. Şi această Academie a dat doctorate plagiate la mulţi demnitari: domnul Oprea, domnul Petru Tobă. Înţelegem, acum, de ce domul Curaj nu ia în discuţie teza de doctorat a domnului Petre Tobă şi, acum, înţelegem şi de ce învăţământul românesc bate pasul pe loc, pentru că nimic nu se schimbă sau totul se schimbă de fiecare dată când un Guvern se schimbă. Eram curios despre democraţie. Şi am găsit în manualul de istorie de clasa a cincia un text din trei rânduri. Poate doar atât trebuie să ştie elevul de clasa a cincia despre democraţie. Că democraţia asigură libertatea individului şi egalitatea de a fi ales de către cetăţeni. Şi mai spune un lucru că cetăţenii îşi pot alege, prin tragere la sorţi, anual, conducătorii. Este vorba de democraţia din Grecia Antică. În rest nimic. Dar dacă ne uităm la tiranie găsim o pagină scrisă. Nu înţeleg despre ce trebuie să ştie mai multe un elev despre tiranie sau despre democraţie.” , a precizat Cătălin Bulf, liderul argeşean al Mişcării Populare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.