Cândva… vom avea… aparat de testare pentru detecția COVID-19 şi la SJU Pitești! Până atunci avem victime COVID şi victime… politice!

Consiliul Județean Argeș a transmis un comunicat prin care anunţă că, astăzi, s-au deschis ofertele pentru achiziţionarea unui Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Interesant că în contextul comunicatului se regăsesc laude adresate managerului Adriana Molfea, recent suspendată din funcţie pe perioada Stării de Urgenţă şi înlocuită, interimar, cu medicul Tiberiu Irimia.

În spatele comunicatelor ascunzându-se mocirla politică argeşeană în care colcăie tot felul de interese. Totul într-o perioadă tulbure, în care forţele politice, indiferent de culoare, ar trebui să facă front comun în lupta cu virusul ce face din ce în ce mai multe victime.

Însă, se pare că nu există numai victime ale infecţie cu virusul COVID-19, ci şi victime politice.

“Astăzi, 27 aprilie 2020, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul procedurii derulată de Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru achiziția unui Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19. Potrivit managerului unității sanitare, Adriana Molfea, au fost înscriși în SICAP trei ofertanți, însă, la momentul deschiderii ofertelor, a rămas o singură ofertă depusă. În urma verificării ofertei din punct de vedere al DUAE, cât și tehnic și financiar, s-a constatat că oferta este admisibilă. Astfel, potrivit procedurii, operatorul urmează să depună documentele în termen de trei zile în vederea încheierii contractului.

Procedura de achiziție a întregului sistem de testare, împreună cu toate echipamentele conexe indispensabile, a fost una anevoioasă întrucât s-a supus rigorilor și termenelor impuse de legislația în vigoare. Mai mult, procedura a fost îngreunată și de faptul că la nivel mondial a existat o cerere foarte mare raportată la un număr limitat de furnizori, fapt ce a generat o luptă între toți cei care au dorit să achiziționeze astfel de aparate de testare. Însă, prin implicarea conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești și prin sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș, s-a reușit ca unitatea sanitară să beneficieze de un sistem complet de testare pentru detecția COVID-19

“Felicitări conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești, în special doamnei manager Adriana Molfea și echipei din cadrul Departamentului de Achiziții Publice, pentru implicarea și perseverența în gestionarea procedurii de achiziție a sistemului de testare Real-Time PCR. Nu a fost ușor, mai ales că, după cum bine știm cu toții, în sistemul public toate achizițiile se supun unor reguli stricte, impuse de legislația în domeniu. Sperăm ca ofertantul să depună în cel mai scurt timp toate documentele în completare, astfel încât să se încheie contractul și să putem pune în funcțiune laboratorul.” – Dan Manu, președintele C.J. Argeș.

Pentru achiziția sistemului de testare Real-Time PCR, Consiliul Județean Argeș a alocat Spitalului Județean de Urgență Pitești cofinanțare în valoare totală de 505.000 lei. De asemenea, la ultima ședință a Consiliului Județean Argeș, s-a alocat suma de 1000.00 mii lei pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești în vederea realizării infrastructurii (Laborator de Biologie Moleculară) necesară punerii în funcțiune și exploatării aparatului Real-Time PCR utilizat pentru determinarea infectării cu COVID-19, cât și pentru achiziția de bunuri și servicii necesare pregătirii spitalului pentru limitarea răspândirii epidemiei cu COVID-19.”, se arată în comunicatul CJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.