În doar câteva ore 360 de persoane au donat sânge astăzi, 20 ianuarie 2023, la Câmpulung, în cadrul campaniei naționale inițiate de Digi24 – ”Avem Același Sânge”.

Zeci de argeșeni s-au strâns încă de la primele ore ale dimineții de astăzi la Primăria Municipiului Câmpulung unde a fost organizată campania pentru salvarea de vieți omenești.

Atât Consiliul Județean Argeș, cât și organizațiile PSD din întreg județul s-au implicat activ în mediatizarea campaniei, dar și în strângerea rândurilor pentru ca Argeșul să spună ”prezent” la donarea de sânge.

Luând doar partea bună a lucrurilor, departe de politica locală sau județeană și de implicarea mai mult sau mai puțin interesată a deținătorilor unui carnet de partid, astăzi la Câmpulung s-a reușit un record național în ceea ce privește numărul donatorilor.

Conform unei succinte statistici a zilei, oferite de primarul Elena Lasconi, la Iași au donat 108 persoane, în Alba au donat 74 persoane, în Gorj 140, la Vâlcea 135, iar în Argeș, la Câmpulung, 360 de persoane.

”Sunteți extraordinari! Și Da, “Avem același sânge”!
Am bătut recordul pe țară la donat sânge în campania națională DIGI24 “Avem același sânge”. Da, noi, Câmpulung Muscel, un oraș mic cu oameni cu suflet mare.
360 de persoane au donat sânge la Câmpulung. De două luni, de când a început campania, situația donatorilor e așa: Iași 108, Alba 74, Gorj 140, Vâlcea 135.
Bravo, dragilor!!! Ați venit de acasă, de la școală, serviciu, chiar și cu alaiul de nuntă pentru a salva vieți. Respect!
Mulțumim tuturor celor care au făcut acest lucru posibil!”, este declarația primarului municipiului Câmpulung Elena Lasconi.

”Nu știu dacă este vreun record al campaniei de donare de sânge pe care Televiziunea Digi24, în parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, o organizează în județele țării, dar eu pot spune că le sunt recunoscător tuturor celor care au venit astăzi la Câmpulung.

Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns pozitiv invitației făcută de Consiliul Județean Argeș și Digi24 și, vă garantez, au fost mulți.

Elevi, profesori, cadre militare, angajați din diverse companii, preoții Argeșului, conduși de părintele Puiu Diaconescu, consilier Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, studenți.

Au fost oameni care au ieșit din schimb sau care au venit înainte să intre la muncă, oameni care au înțeles să vină nu ca să primească o zi liberă sau un bon valoric, ci pentru că este important să dai din sângele tău ca să poți salva viața unui om.

Le mulțumesc și colegilor mei de partid care s-au mobilizat exemplar și au venit în număr destul de mare să doneze, fără să politizăm în niciun fel acest gest. Sângele, deși este roșu, nu are nicio culoare politică, indiferent de ce le trece prin minte unora și altora. Nu a existat nici cea mai mică intenție în acest sens.

Le mulțumesc conducerilor Jandarmeriei Argeș, ISU Argeș, Poliției Argeș, Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, din Câmpulung Muscel, și mai ales celor de la aceste instituții care au venit și au donat, în ciuda faptului că și ei, majoritatea, erau în timpul programului.

Îi mulțumesc lui Ionuț Butoi, campionul nostru Invictus Romania, pentru că a venit din cantonament la Câmpulung pentru a promova acest eveniment, fiindu-le alături foștilor colegi de la Vânători de Munte.

Le mulțumesc și primarilor din zonă, indiferent de culoarea lor politică, pentru că au promovat în rândul comunităților lor această campanie, cu un plus pentru primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, care a venit împreună cu un număr mare de donatori din oraș, deci vorbim de un efort consistent.

Le mulțumesc, evident, colegilor noștri de la Salvamont Argeș, din instituțiile noastre și din Consiliul Judetean Arges, care au venit până la Câmpulung pentru acest gest nobil.

Eu nu am fost eligibil pentru donare, dar am venit împreună cu vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru BUGHIU, care au și donat.

Le sunt recunoscător și cadrelor medicale care au lucrat astăzi neîncetat și îi transmit toate aprecierile profesorului Viorel Jinga, de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”.

Le mulțumesc tuturor celor care au înfruntat această vreme rea și care, în ciuda deficitului de promovare din partea Primăriei Câmpulung, au venit la această campanie. Nu de alta, dar parcă prea am devenit prea atenți la nevoile altora, inclusiv de peste hotare, dar suntem uneori prea puțini empatici cu românii noștri aflați la nevoie.

Am demonstrat că, în Argeș, putem schimba acest curent. Și am lansat deja invitația pentru Carla Tanasie și Robert Kiss, dar și pentru profesorul Viorel Jinga, de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, pentru a organiza încă un eveniment similar, în acest an, în Argeș.”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.