În dimineața zilei de 15 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat o acțiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.655 de lei, totodată fiind reținute 2 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Principalele abateri constatate au fost: 17 pentru depășirea limitei de viteză de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea, 9 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 5 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului și 3 pentru lipsa documentelor.

De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, polițiștii depistând doi bărbați, unul care a condus sub influența alcoolului și celălalt având dreptul de a conduce suspendat.

Conducea fără drept

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 43 de ani, din Pitești, care conducea un motociclu, pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 50 de ani, din Negrești, care conducea un autoturism pe raza localității Oarja, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.