Potrivit Direcției Economice – Serviciul Buget, Impozite, Taxe și Venituri din cadrul C.J. Argeș, de la aprobarea bugetului pe anul 2020, în data de 19 februarie și până în prezent, Consiliul Județean Argeș a alocat pentru spitalele aflate în subordine sume în valoare de 39264 mii lei, după cum urmează:

  • Spitalul Județean de Urgență Pitești – 30175 mii lei
  • Spitalul de Pediatrie Pitești – 600 mii lei
  • Spitalul Orășenesc Costești – 1509 mii lei
  • Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iaşului – 390 mii lei
  • Spitalul de Pneumoftiziologie Cronici Leordeni – 1751 mii lei
  • Spitalul de Geriatrie şi Boli Cronice „C-tin Bălăceanu Stolnici” Ştefăneşti – 624 mii lei
  • Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea – 1880 mii lei
  • Spitalul de Recuperare Brădet – 1200 mii lei
  • Spitalul de Boli Cronice Călinești – 1135 mii lei

De asemenea, facem următoarele precizări:

Prin HCJ nr. 76/17.03.2020, s-au alocat prin redistribuire sume in bugetele de venituri si cheltuieli ale Spitalului  Județean de Urgență  Pitești (400 mii lei) și Spitalului de Pediatrie Pitești (300 mii lei) pentru achiziția de materiale sanitare necesare asigurării condițiilor igienico-sanitare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Prin HCJ nr. 103/31.03.2020, s-a aprobat alocarea sumei de 55 mii lei (10% din valoarea totală a aparatului) pentru cofinanțarea unui „Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19”, achiziționat din bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății.

În afara sumei totale de 39264  mii lei alocată spitalelor, Consiliul Județean Argeș a aprobat în data de 17 martie 2020, în cadrul ședinței extraordinare, alocarea sumei  de 550 mii  lei  pentru  achiziționarea unui sistem real – time PCR și kit-ul pentru detecția COVID-19 (coronavirus).

Menționăm că Direcția Economică a Consiliului Județean Argeș a identificat și alte surse de finanțare pentru spitale, care provin din bugetul destinat pentru „Cultură”, suma propusă la acest moment fiind de 1021.5 mii lei, urmând a fi aprobată actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli în cadrul unei ședințe a C.J. Argeș.

De asemenea, precizăm că, dată fiind situația actuală generată de pandemia de coronavirus, în funcție de solicitările unităților sanitare din subordinea C.J. Argeș, se va face rectificare bugetară ori de câte ori va fi nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.