„Ai spate, faci bani”! Zilnic, „Fitofagul” pune în pericol zeci de vieţi!

maxi taxi Campulung Pitesti si retur

Nu ar fi rău ca Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş, şi nu numai, să ia în calcul şi o verificare amaxi-taxi-4 focarelor de infecţie existente în maşinile de maxi – taxi Câmpulung – Piteşti şi retur.
Nu se poate vorbi numai de maşini ruginite, ce par că se rup la orice hop, nici de nişte mormane de fier acoperite de jeg în adevăratul sens al cuvântului.
Uşile nu se închid, tălpile ţi se lipesc de podeaua mult prea unsuroasă, scaunele au diverse pete ciudate, parbrizele sunt crăpate, iar geamurile sunt pline de zgârieturi şi acoperite cu un strat gros de praf.
Nu mai spunem nimic de vocabularul colorat al şoferilor, aleşi pe sprânceană să se potrivească „maşinilor de epocă” ce transportă zilnic zeci de persoane. Nu mai punem în calcul probabilitatea unor accidente ce ar putea avea loc datorită grabei de care dau dovadă şoferii ca să se încadreze în programul impus de patron pentru care spun că primesc doar 25 lei pe zi. Deci nici salariul cât o normă întreagă potrivit venitului minim pe economie.
Pur şi simplu, după o cursă cu maxi – taxi, cunoscute după numerele de înmatriculare „REP”, ar trebui un control medical la dermatolog, la psiholog şi la veterinar pentru e eventuală deparazitare.
Ca o simplă comparaţie nici într-o fabrică de ciment nu este atâta praf cât este într-un maxi – taxi ce-i aparţine firmei Trans Sublim 2000 SRL şi cu toate acestea astfel de maşini sunt folosite în anul 2016 pentru a transporta persoane. Şi cu toate acestea, aceste maşini, cu destul de multe probleme tehnice, circulă pe DN 73.
Este greu de crezut că proprietarii firmei ce deţine traseul, Daniel Constantin (zis Fitofagul) şi Floricamaxi-taxi-2 Constantin (pe al cărei nume e firma Trans Sublim 2000 SRL) au obţinut omologările şi autorizaţiile RAR, licenţa de transport persoane, precum şi atribuirea rutei regulate de transport călători cu astfel de maşini.
Nu mai amintim că, s-a împlinit un an de zile de când respectiva firmă a fost prinsă de ITM cu 36 angajaţi la negru, cum nu mai pomenim de „instruirea” şoferilor de a anunţa apariţia şi locaţia oricărui filtru de poliţie pe traseu.
Gurile rele vorbesc că „Fitofagul” e ţinut în „braţe” de un personaj Ionel Birceanu fost şef pe la ARR Argeş, una dintre maşini i-ar aparţine. Fostul şef al Autorităţii Rutiere Române, filiala Argeş, fiind cel ce a lăsat liber „Fitofagul” pe drumurile naţionale ale judeţului, postat tot într-un post cheie. Dar nu numai el, ci şi Romuş Aurel Ungureanu, şef la Autoritatea Judeţeană de Transport Argeş.
Poate, într-o bună zi, se vor plimba cu maxi- taxi şi cei ce ar trebui să vadă toate aceste aberaţii ale sistemului românesc ce pun în pericol viaţa oamenilor. Şi, poate, atunci vor vedea că nu degeaba se tot scrie despre „pericolul REP” de pe traseele argeşene.

12 COMENTARII

  1. Perfecta dreptate va dau nu ati specificat un lucru important ca pun in pericol mai multe persoane si copii pe care i transporta in picioare …….autoritatiile politia…..doarm?

  2. Bun articol, dar pacat ca nu sunteti luati in seama ! Merg de “n” cu maxi-taxi (asta in cazul ca nu gasesc o masina de ocazie), de foarte multe ori soferi de pe microbuze sunt grabiti. Intr-o zi am intampinat un sofer , mic de statura si cu mustata. Acest sofer statea foarte aproape fata de masina din fata lui, de la Lazaresti la bariera la Apa Sarata (Campulung) a pus de 4x frana fortata, odata lovindu-ma cu capul din scaunul din fata (o lovitura foarte minora, eram si cu “nasul” in telefon). Soferi de pe maxi nu-si respecta clientii, semnalizeaza depasirile sau iesirile din stati cand isi aduc aminte. Acum ca au inceput scoala, e dezastru…dimineata,maxi nici nu mai opreste in statie…este super full. Alt obicei al soferilor este acela de-a aborda femeile care stau in fata , “se da la ele”. Problema e ca ceea ce vorbeste este auzit si de copii mici….dar ce parere aveti de aceasi soferi care abordeaza minore? Daca ati sta in statie la “Dinicu”, ati afla si unele discuti mai decocheate despre si cu minore! Si in ultimul rand, firmei ar fi fost mai bine alta terminatie nr. de inmatriculare ; in loc de REP trebuia RIP (rest in peace/ odihniti-va-n pace). Sper ca se v-a pubica si comentul meu. O zi buna ! Succese nebanuite redactiei !!!

  3. cel mic de statura cu mustata este chiar cumnatul patronului …..toti soferii merg ca nebunii cu niste harburi de masini …chiar nimeni nu ia masuri cu aceste maxi taxi campulung pitesti?

  4. Articolul este de un bun simt extraordinar si nu reflecta si reproduce, nici pe departe, gandurile si expresiile ce anima disperatii (printre care ma numar) care calatoresc cu …asa ceva – ca masina nu-i poti zice ! Bomba ecologica pe….asa zise roti ! Soferii? Puscariabili ! De la fumatul in masina, la volumul sonor al manelelor, la limbajul mai mult decat “colorat” si pana la “fortarea” stopurilor, incarcarea pana dincolo de orice limita acceptata a masinilor si incalcarea a tot ce-nseamna reguli de circulatie….le fac pe toate (daca a mai ramas ceva de incalcat) Si, in masinile si conditiile astea se circula intre Pitesti si Campulung pe drum national si european !

  5. In primul rand e vina voastra ca mergeti cu ei si isi fac curu gras pe banii vostri. Eu am mers decat o singura data si de atunci trag mereu de mine sa merg cu ei si mai bine astept si 30 de minute la ocazie decat sa merg cu ei chit ca ploua sau ninge. Repet, e vina voastra, ca daca de maine nu ar mai merge nimeni cu ei, timp de o luna sau mai mult, situatia s-ar schimba! Indiferenta naste monstri!

  6. de cand ati scris acest materia, nimic nu s-a schimbat parca sunt din ce in ce mai rau lafel se anunta prin statii de radare etc…vb urat ia lumea in picioare merg ca nebunii…..chiar politia nu-i vede?

  7. Doamne fereste chiar nimeni nu ia msuri cu aceste maxi – taxi o sa omoare oameni acesti indivizi fumeaza la volan asculta muzica tare ,merg cu viteza,jeguri de masini parbrize sparte, mizerie,infecte …..autoritati dormiti? sa va fie rusine ……

  8. Ne aflam in anul de gratie 2018, ma aflu intr-un microbuz si beneficiez de transportul ” sublim” al acestei firme. Nici nu stiu cu ce sa incep. Cele descrise in articolul dumneavoastra, acum doi ani, sunt conditii de lux pe langa ceea ce se untampla acum. Masina cred ca nuci pentru programul rabla nu s-ar incadra: ruginita, scaune extrem de murdare si inconfortabile, motorul iti da impresia ca isi da duhul la fiecare metru parcurs. Miros pestilential, un strat foarte gros de jeg. Soferul extrem de agresiv, manele bineinteles la maxim. Nu credeam ca poate exista asa ceva in anul 2018, se vede treaba ca acest ” fitofag” este un peste foarte gras, care stie sa alunece de minune printre legi. Concluzia: pacat de acest judet, unyl dintre cele mai bogate din Romania, a ajuns pe mana acestor bisnitari cu asemenea apucaturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.