Acuze grave la adresa unor importante instituţii publice în „criza bebeluşilor”

Trăim în ţara în care nimic nu se ştie, totul se speculează, nimic nu are ovaccin 1 cauză, ci doar efecte. Cam aşa s-ar descrie pe foarte scurt şi rezultatul anchetei privind „criza bebeluşilor” din Argeş, un raport, recent, dat publicităţii de Corpul de Control al premierului Dacian Coloş.

După ce trei micuţi au murit, iar alţii au fost diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU) tot sistemul dă din umeri a neputinţă. Cauzele îmbolnăvirilor, ce au dus chiar şi la deces, nici acum nu au fost descoperite oficial, însă se speculează că de vină ar fi unele vaccinuri şi se cere verificarea acestora.

În Raport, însă, se aduc acuze grave unor importante instituţii argeşene.

„Corpul de control al premierului nu a ajuns la o concluzie privind cauza îmbolnăvirilor din Argeş, dar a descoperit nereguli pe toată linia – la Spitalul de Pediatrie Piteşti, la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, la medici din Argeş care au stocat şi administrat vaccinurile, precum şi achiziţii de produse Hexi Pharma la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.”, precizează mediafax.ro.

Totodată, în raport se mai arată că „Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti avaccin efectuat în perioada 2013 – februarie 2016 achiziţii de dezinfectanţi în principal de la societăţile HEXI PHARMA CO S.R.L. şi REBEMEDICAL S.R.L., achiziţiile de la HEXI PHARMA fiind în sumă de 789.793,04 RON (clorhexin A, dexin, kalexin, polyiodine, suprahex, suprasept concentrat, terasept, thor concentrat, etc.).”, citează aceeaşi sursă.

În raportul Corpului de control al premierului pe tema arată, negru pe alb, că „mare parte dintre copii internaţi, în perioada 18.01.2016 – 11.02.2016 la spitalele din judeţul Argeş şi, ulterior, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Maria Sklodowska Curie şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş au prezentat în antecedente multiple internări pentru patologie digestivă şi respiratorie, precum şi anemie carenţială şi rahitism, fapt ce denotă o imunitate scăzută a organismului acestor copii’, iar ‘unora dintre copiii din judeţul Argeş diagnosticaţi cu afecţiuni grave ale aparatului digestiv şi internaţi la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Maria Sklodowska Curie li s-a administrat vaccin hexavalent/pentavalent, furnizat de Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică Argeş, după cum urmează: vaccinul Hexacima a fost administrat, în perioada 17.09.2014 – 23.11.2015, unui număr de 13 copii; vaccinul Infanrix a fost administrat, în perioada 18.02.2015 – 09.06.2015, unui număr de 3 copii; vaccinul Pentaxim a fost administrat, în perioada 18.02.2015 – 18.06.2015, unui număr de 2 copii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.