În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a fenomenului contravențional și infracțional în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 25.02.2024, pe timpul desfășurării misiunilor specifice în zona împădurită a comunei Budeasa, jandarmii au depistat un grup de șase persoane care se aflau cu autovehicule de tip ATV în fondul forestier, unde interzisă circulația în scop de agrement fără a avea acordul gestionarului.

Cele șase persoane au fost sancționate contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art.  9, lit. f..

Reamintim cetățenilor faptul că încălcarea prevederilor Legii 171/2010 constituie contravenție și se poate sancționa cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, fiind interzis “accesul oricărui autovehicul în fondul forestier național, cu încălcarea art. 54 alin. (2) din Legea 46/2008, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția autovehiculelor din dotarea personalului cu atribuții de control prevăzut la art. 24, alin. (1), atunci când personalul se găsește în misiune, a autovehiculelor destinate transportului masei lemnoase din exploatările autorizate, a celor din dotarea administratorilor de fond forestier și a gestionarilor fondurilor de vânătoare”.

De asemenea, atragem atenția asupra faptului că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, iar abaterile de la normele legale vor fi sancționate ca atare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.