În perioada 07 aprilie – 19 mai 2017, Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Muzeul Judeţean Argeş, organizează cea de-a XIX-a ediţie a Expoziţiei – Concurs Naţională de Icoane „RUGĂMU-NE ŢIE!”.

Expoziţia este deschisă la Galeria de Artă Naivă a Muzeului Judeţean Argeş, Str. Armand Călinescu nr. 44 (corpul C), Piteşti, jud. Argeş, începând de vineri 07 aprilie a.c..

Scopul acestei manifestări este acela de a fi omagiată aşezarea primului Scaun mitropolitan din Ţara Românească, la Curtea de Argeş.

La Expoziţia-concurs naţională de icoane „Rugămu-ne Ţie!” participă creatori profesionişti şi amatori cu vârsta minimă de 18 ani. Lucrările sunt executate pe lemn sau pe sticlă. Pentru expunere au fost acceptate doar icoanele caracterizate prin autenticitate, cu respectarea canoanelor şi erminiei bizantine (în cazul icoanelor pe lemn).

Evenimentul de deschidere, de vineri, 07 aprilie, a avut loc în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a lui Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș și a reprezentanților principalelor instituții culturale și administrative din județ.

După praznicul Învierii toate icoanele vor fi expuse în principalele centre culturale ale Eparhiei, urmând ca cele mai bune lucrări să fie premiate la Sala Manole din Curtea de Argeș în data de 19 mai 2017.

De subliniat, că anul acesta 58 de iconari din aproape toate judeţele ţării au expus 98 de icoane realizate pe lemn și sticlă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.