În această dimineaţă, militarii noştri care au care au reprezentat România la Invictus Games Toronto 2017 s-au reîntors în ţară victorioşi. Participanţii la jocurile paraolimpice au  aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni luni dimineaţă, fiind întâmpinaţi nu numai de rude şi prieteni, ci şi de o întreagă masă de români ce au dorit să-i felicite pentru rezultatele obţinute, dar şi de către reprezentanţii Armatei Române.

Chiar Ministerul Apărării Naţionale a precizat că „Cel mai valoros pentru noi, familia, Ionuț Butoi, câmpulungeanul care a reușit să reprezinte România așa cum numai un adevărat patriot știe, obținând 2 medalii, una de aur la echipe și una de argint la individual”.

La jocurile paraolimpice de la Toronto 2017, câmpulungeanul Ionuț Claudiu Butoi, militarul rănit în anul 2008 în teatrul de operaţii din Afganistan, a obținut medalia de argint în finala de la tir cu arcul Compound Invictus Games Toronto 2017. Astfel,Ionuț este dublu medaliat la Invictus Games: argint la tir cu arcul compound, la individual, şi aur cu echipa, alături de Augustin Pegulescu şi Dorin Petruț. Pe podium, alături de echipa României urcând echipa SUA – argint și echipa Marii Britanii – bronz.

La Jocurile Paraolimpice de la Toronto au participat 550 de militari din 17 țări, printre care şi România.

Printre reprezentanţii ţării noastre s-a aflat şi Ionuţ Claudiu Butoi, militarul ce a demonstrat că viaţa poate fi trăită la maxim, chiar dacă războiul i-a răpit picioarele. După nefericitul eveniment din Afganistan, militarul câmpulungean a rămas fără posibilitatea de a-şi mai putea folosi picioarele, însă acest lucru nu l-a determinat să renunţe. Astfel că a început să practice înotul şi s-a arătat a fi pasionat de tir cu arcul, pasiune ce i-a adus acum gloria la nivel mondial.

Ionuţ Butoi fiind exemplu viu al unei continue lupte cu viaţa, luptă din care a ieşit întotdeauna învingător. Felicitări lui ş întregii echipe care a reprezentant România la Toronto!

Foto Giurcă Vasi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.