Instituţia Prefectului – judeţ Argeş a dat un comunicat prin care anunţă că au fost suspendate cursurile şcolare pentru ziua de vineri, 25 ianuarie 2019. Comunicat prin care dă şi unele recomandări privind evitarea îmbolnăvirilor și răspândirii virusului gripal.

Ministerul Sănătății a informat astăzi, 23 ianuarie a.c., Ministerul Educației Naționale (MEN) despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea luării  unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar.

Astfel, Ministerul Educației Naționale a emis ordinul 3097 prin care pune în aplicare recomandările Ministerului Sănătății, astfel încât, în toate școlile din țară, cursurile să fie suspendate vineri, 25 ianuarie a.c.

Suspendarea cursurilor va fi urmată de recuperarea lecțiilor și parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, conform calendarului anului școlar 2018-2019, aprobat de MEN.

Recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor și răspândirii virusului gripal:

-Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;

-Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei

-Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;

-Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical;

– Continuarea vaccinării antigripale

– În funcție de situația epidemiologică,  unitățile sanitare sunt responsabile să limiteze accesul vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc crescut.

Orice măsură suplimentară ce va fi luată pentru prevenirea răspândirii virusului gripal va fi comunicată opiniei publice.

Foto descriptiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.