A patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri s-a desfăşurat weekend-ul care s-a încheiat pe probele speciale de asfalt din judeţul Harghita, pe un traseu tehnic care a reprezentat o provocare pentru echipaje şi maşinile de concurs. Raliul Perla Harghitei a programat peste 120 de kilometri cronometraţi pe 12 probe speciale, inclusiv pe o superspecială care a atras un număr mare de fani dornici să aplaudele echipajele şi spectacolul.

Un raliu plin de ghinioane, cu multe probleme tehnice, cu pene de cauciuc, dar şi cu greşeli de pilotaj. Aşa s-ar rezuma a patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri pentru DTO Rally Team, echipa care venea cu speranţe mari la Raliul Perla Harghitei, unde îţi propunea să repete victoriile de la Raliul Moldovei. Din păcate, din cele cinci echipaje ale grupării, unul singur a reuşit obiectivul stabilit înaintea cursei, în timp ce celelalte patru au avut parte de ghinioane sau probleme tehnice.

Pentru Vali Porcişteanu şi Dan Dobre, cel mai rapid echipaj DTO Rally Team, Raliul Perla Harghitei este unul iî care incidentele s-au ţinut lanţ de-a lungul anilor. Acest sezon nu a făcut excepţie, cu multiple probleme pentru vicecampionii din 2018 care concurează în acest an cu un Citroen C3 R5, o maşină rapidă şi fiabilă.

„Se pare că Raliul Harghitei nu ţine cu noi, deoarece în fiecare an am avut evenimente pe probe. Anul acesta îmi doream să trecem cu bine peste primele speciale, unde vitezele sunt mari, dar nu am reuşit să ne îndeplinim planul cum ne-am propus. Ritmul a fost unul bun, deşi scopul era să fim mai rapizi, iar mai apoi la superspeciala a început şirul de ghinioane, cu roata ruptă după ce am şters o bordură. Janta a cedat, roata maşinii a zburat şi ne bucurăm că nu au fost alte urmări.” a povestit Vali experienţa din prima zi de concurs a Raliului Perla Harghitei 2019.

Cursa a continuat în a doua zi de concurs cu alte probleme tehnice pentru Vali şi Dan, care au fost nevoiţi să nu concureze la maximul lor şi să se mulţumească doar cu locul al cincelea în clasamentul general.

„Sâmbătă am încercat să recuperam, fiind la câteva secunde de podium înaintea parcurgerii probelor din ziua secundă. Din păcate, am avut mai multe probleme tehnice care nu ne-au permis să evoluam în ritmul nostru. Iniţial, maşina a întrerupt din cauza unei probleme la o bobină, ca mai apoi să vină rândul frânelor, lucru care m-a scos complet din ritm. Deşi problema cu bobina a fost rezolvată în primul service, o mufă sărita la mijlocul zilei şi apoi o pană pe a treia buclă ne-au confirmat că ghinioanele s-au ţinut lanţ de noi în acest raliu. Am parcurs ultimele probe fără să forţăm, cu gândul la linia de sosire. Trecem raliul la capitolul pierderi, încercăm să îl uităm cât mai repede şi ne concentrăm pe următoarea etapă, Raliul Sibiului, unde sperăm să avem o cursă bună, ţinând cont că maşina funcţionează perfect după problemele de la Harghita.” a încheiat Vali Porcişteanu, pilotul care se afla, alături de Dan Dobre, pe locul secund în clasamentul general la mijlocul sezonului 2019.

La bordul celui de-al doilea model R5 al DTO Rally Team, Cristi Dolofan şi Mihai Sandu au început Raliul Perla Harghitei cu ezitări şi în afara primilor zece clasaţi, aşa cum echipajul a obişnuit la etapele precedente. De asemenea, o serie de întreruperi ale motorului Peugeot-ului 208 R5 a dat mari bătăi de cap celor doi, care au fost nevoiţi să evolueze cu problema tehnică mai multe probe speciale, pe care au pierdut minute preţioase. Deşi echipa de asistenţă tehnică a rezolvat problema în parcul de service, timpul pierdut era imposibil de recuperat de către Cristi şi Mihai, astfel încât echipajul a terminat cea de-a patra etapă din 2019 în afara punctelor clasamentului general şi doar pe locul al optulea în cadrul clasei RC2.

Cu un început progresiv, crescând ritmul de la o probă specială la alta, Eugen Caragui şi Robert Fus au fost implicaţi constant în lupta pentru victorie în cadrul clasei RC4 la Raliul Perla Harghitei. Echipajul a reuşit să fie foarte rapid pe finalul cursei, când mai avea de recuperat câteva secunde pentru a prelua fotoliul de lider, dar o greşeală de abordare a unui viraj i-a făcut pe cei doi să piardă aproximativ 30 de secunde şi să ocupe doar locul al treilea în clasamentul categoriei la finalul cursei.

După ce cu doar două zile înaintea startului Bogdan Năstase a aflat că este nevoit să evolueze alături de un nou copilot, pilotul DTO Rally Team şi-a demonstrat, din nou, viteza la cursa din weekendul încheiat. Avându-l în dreapta pe titratul pilot Raul Badiu, Bogdan a reuşit o cursă excelentă pe asfaltul din judeţul Harghita şi a obţinut a treia victorie consecutivă în cadrul clasei 11, într-o cursă pe care a controlat-o de la început până la final.

„Raliul Perla Harghitei a fost o experienţă foarte frumoasă cu Raul în postura de copilot, de la care am învăţat anumite ”trucuri” care mă vor ajuta să fiu mai rapid şi să cresc ritmul pe probele speciale. Am format un echipaj competitiv şi am reuşit să obţinem maximul şi la aceasta cursă.” a spus Bogdan, cel care o va avea, din nou, în dreapta pe Delia începând cu Raliul Sibiului, competiţia care are loc săptămâna viitoare.

În Cupa Dacia, echipajul format din Cristi Sugar şi Vlad Colceriu a avut un început ezitant de raliu, ca mai apoi să crească ritmul treptat pe probele speciale şi să câştige încredere după ieşirea în decor de la Raliul Moldovei. Eforturile juniorilor DTO Rally Team au fost răsplătite, cei doi reuşind să urce la conducerea cupei monomarcă la mijlocul zilei secunde, când ghinionul şi-a făcut simţită prezenţa – o pană de cauciuc pe a doua trecere pe ”Lueta” a însemnat peste 3 minute pierdute şi astfel spulberarea oricărui vis la o nouă victorie în Cupa Dacia. La finalul cursei, Cristi Sugar şi Vlad Colceriu termină doar pe locul 5 în cupa monomarcă, deşi au dat totul pe ultimele speciale şi au recuperat timp preţios.

Chiar dacă Raliul Perla Harghitei nu a fost unul fericit pentru echipajele DTO Rally Team, experienţa acumulată de piloţi şi copiloţi pe probele speciale dificile de asfalt dă încredere că următoarele competiţii vor aduce rezultatele dorite. Cu mai puţin de două săptămâni până la următoarea cursă, Raliul Sibiului, echipa a intrat deja în pregătiri pentru a cincea etapă din 2019, acolo unde echipajele vor reveni cu forţe proaspete, dorinţa de luptă cu cronometrul şi entuziasmul necesar pentru o evoluţie de zile mari.

În sezonul 2019, DTO Rally Team are alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe si Total Lubricants Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.