Marți, 3 iulie a.c., președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea și directorul D.G.A.S.P.C.  Argeș, Adrian Macovei, au primit vizita unei delegații franceze, din domeniul protecției copilului și a asistenței sociale.

Din delegație franceză au făcut parte Josiane Bigot,  președinta Confederației Naționale a Asociațiilor de Protecția Copiilor din Franța, și Alain Bouchon, director general „Association de Sauvegarde de l’enfant a l’adulte” ADSEA AIN Bourg en Bresse.

În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții asupra asemănărilor între sistemele de protecția copilului din Franța și România, precum și posibilitatea de a aduce îmbunătățiri, prin schimburi de experiență și bune practici.

Președintele Consiliului Județean Argeș a subliniat colaborarea foarte bună privind protecția copilului, asistența socială, sănătate și Salvamont, în cadrul parteneriatului ce durează de peste 20 de ani dintre Consiliul Județean Argeș și Departamentul Savoia: „Suntem într-un stadiu avansat privind protecția copilului în dificultate și datorită dumneavoastră și am făcut progrese substanțiale privind reintegrarea în familie, pentru a diminua deficitul de integrare socială. Cred că suntem pe calea cea bună, iar șansa de a ne cunoaște reciproc s-a dovedit că a fost completată cu progrese bune. Vă mulțumim încă o data că sunteți alături de noi”.

După această întrevedere, delegația franceză a vizitat câteva centre de copii aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.