Potrivit unui mesaj transmis de către dr. Andrei Aron, la Spitalul Municipal Câmpulung s-au făcut verificări pentru a se evita orice eveniment neprevăzut. Medicul pus să vegheze asupra celor două spitale câmpulungene a dorit să stingă orice urmă de îndoială vizavi de faptul că ar exista probleme şi la Spitalul Municipal Câmpulung. În situaţia în care tragedia de la spitalul din Piatra Neamţ a atras toată atenţia publică şi a ridicat multe semne de întrebare cu privire la modul în care s-au făcut şi se fac investiţii în infrastructura pentru sănătate.

„Pentru că știm cu toții că, la Câmpulung, informațiile circulă în sistem de “bârfă” și “teorii” făcute de oameni care au nevoie de atenție, vreau să anticipez și să sting orice urmă de dezinformare care ar putea să se nască din cele 2 categorii de mai sus.

Pentru aceasta, vă aduc la cunoștință următoarele: La Spitalul Municipal nu se fac investiţii şi nu se modifică structura Secţiei de ATI. Nu există o suprasolicitare a rețelei electrice, pentru că nu s-au suplimentat numărul de paturi respectiv numărul aparatelor care funcționează în același timp. La momentul renovării Secţiei de ATI, toată instalaţia electrică a fost înlocuită.

Investiția pe care o face spitalul în această perioadă, se face la Secţia de Chirurgie şi Medicală. Acolo se suplimentează numărul prizelor de Oxigen prin extinderea rețelei de Oxigen. Acest lucru înseamnă, că se trag țevi care vor transporta Oxigenul de la Stația de Oxigen (care este în exteriorul spitalului) către mai multe paturi din secţiile de mai sus. Funcționarea lor nu presupune utilizarea electricității, deci nu supraîncarcă reţeaua de electricitate existentă.

La verificările făcute astăzi s-a constatat că personalul spitalului este instruit, conform legislației, în termenele legale. Cu siguranță ne vom asigura ca personalul să primească o nouă instruire, cât se poate de repede, pentru a evita orice situație neplăcută.”, este precizarea făcută de medicul Andrei Aron din calitatea sa de consilier personal al primarului Elena Lăsconi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.