În data de 9 mai 2018, şi la Câmpulung, în prima Capitală a Ţării Româneşti,  a fost semnată Declarația de Reunire a României cu Republica Moldova.

Deşi s-ar fi dorit ca municipiul Câmpulung să fie prima localitate din România care să semneze Declaraţia de Reunire, neimplicarea autorităţilor locale a făcut ca istoria actuală să fie scrisă cu ceva întârziere nu fără ajutor din partea a doi câmpulungeni. Unul este binecunoscutul Mihai Eftimie, de ani de zile ambasador neoficial al Muscelului în Basarabia, şi altul este consilierul local Nicolae Dumitrescu, singurul care a fost de acord să-şi asume responsabilitatea de a strânge semnăturile colegilor săi din Consiliul Local al municipiului Câmpulung pe simbolicul şi importantul act – Declaraţia de Reunire.

Aşa s-a ajuns ca în anul Centenarului Marii Uniri, membrii Consiliului Local al Municipiului Câmpulung, să adopte, în data de 9 mai 2018, Declaraţia de Reunire a tuturor ţinuturilor locuite de români, inclusiv Basarabia şi Bucovina de Nord.

La ora actuală, peste 160 de consilii locale din Basarabia şi 3 consilii judeţene, au semnat actul de susţinere a reîntregirii ţării şi a neamului românesc.

De subliniat fiind că de ceva timp se fac demersuri pentru ca Declarația de Reunire a României cu Republica Moldova să fie semnată şi de Consiliul Judeţean Argeş.

Totodată Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” şi „Alianţa pentru Centenar” ţin să le mulţumească tuturor celor ce s-au implicat în semnarea documentului şi nu în ultimul rând consilierilor locali care au semnat Declarația de Reunire.

Declaraţia de Reunire este un act simbolic prin care sunt susţinute demersurile fraţilor români de peste Prut „de a lupta împreună pentru recunoaşterea valabilităţii actului Unirii citit de bistriţeanul Iuliu Hossu, la 1 decembrie 1918. Ne exprimăm dorinţa de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri, fără ca pământul românesc să aibă graniţă la Prut.”, este texul care încheie Declarația de Reunire semnată de Consiliul Local al municipiului Câmpulung.

AICI! Declaraţia de Reunire

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.