Începând de astăzi, până la odată ce o să fie anunţată, Muzeul Judeţean Argeş a închis porţile Cetăţii Poenari, cunoscută ca Cetatea lui Vlad Ţepeş.

„Cetatea Poenari din județul Argeș a fost închisă cu data de 27 martie 2019.

Măsura a fost luată după ce în zonă au fost zăriți urși. Accesul este restricţionat, iar autorităţile statului monitorizează atent zona.

Cetatea va fi redeschisă numai atunci când pericolul va fi îndepărtat.”, este anunţul făcut public în mediul online de Muzeul Judeţean.

În acelaşi timp, Consiliul Judeţean anunţă că zona este monitorizată permanent de Jandarmerie, Direcţia Silvică şi Prefectură.

Însă ceea ce nu se cunoaşte este ce anume a dus la luarea acestei măsuri, venită în pripă şi fără prea multă tevatură, cât să nu ridice prea multe semne de întrebare.

Totul în contextul în care anunţul s-a făcut numai pe pagina de Facebook a instituţiei fără a fi transmis şi către mass media locale, pentru ca pericolul existent, în zona unuia dintre cele mai importante monumente istorice ale Argeşului, să fie adus în atenţia tuturor celor ce, poate, doresc să viziteze zona.

Sursa foto Facebook – Muzeul Judeţean Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.