Miercuri, Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat în unanimitate (249 – pentru, 0 – contra, 0 – abtineri) proiectul de Lege privind ordinul de protecţie – PL-x nr. 707/2023. După promulgarea noii legi, victimele violenţei vor beneficia de o mai bună protecţie din partea statului român. 
“Parlamentul a votat ordinul de protecție extins. 
În unanimitate! Următorul pas, promulgarea.
Mă bucur tare mult că avem acum legea. Care stabilește clar responsabilitățile autorităților în protejarea victimelor și în gestionarea situațiilor de urgență, care, uneori, pot duce și la pierderea de vieți.
Avem violență în România. Sunt 160 de cazuri de violență domestică pe zi. Asta înseamnă 7 victime pe oră. Pentru ele exista deja ordinul de protecție.
Dar violența nu e numai în familie! Acte de violență vedem și pe stradă, și în școli, și la locul de muncă, în mediul online…
De acum, cu noua lege, protejăm toate victimele violenței, de orice fel, din orice mediu.
Legea trebuie să te protejeze și de bătăuși, și de hărțuitori și de toate tipurile de agresori.
Ca femeie, ca senatoare PNL, vă asigur că voi continua, alături de colegii mei, să fiu preocupată de diminuarea violenței în societate și de identificarea a cât mai multor pârghii legale pentru a pedepsi orice tip de violență.”, a anunţat ministra Justiţiei Alina Gorghiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.