Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, pentru şedinţa de 20 – 21 martie a.c., se află şi iniţiativa cu propunere de adoptare a propunerii legislative privind declararea zilei de 28 iunie ca „Ziua Ziaristului Român”, propunere respinsă de Senat în data de 15.03.2016.

Comisiile au examinat propunerea legislativă în şedinţe separate. Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului (cu prezenţa a 23 de deputaţi din cei 25 membri ai comisiei) a examinat propunerea în data de 07 martie 2017, iar Comisia pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă (cu prezenţa a 13 din cei 14 membri ai comisiei) a examinat propunerea legislativă în şedinţa din data de 14 februarie 2017.

În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate de către deputaţii din cele două comisii s-a ajuns la concluzia unanimă, a celor prezenţi la şedinţe, să fie întocmit un raport suplimentar comun de adoptare a propunerii legislative privind declararea zilei de 8 iunie „Ziua Ziaristului Român”, cu amendamentele respinse.

Cele trei amendamente se referă atât la modificarea sintagmei „Ziua Ziaristului Român” în „Ziua Jurnalistului din România” sau „Ziua Jurnalistului Român”, cât şi la schimbarea datei din 28 iunie în 8 aprilie.

AICI! Raportul comun suplimentar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.