Deputat de Argeş: O întrebare pentru ministrul Energiei!

„Întrebare adresată domnului Anton Anton, Ministrul Energiei: Elaborarea şi aprobarea cadrului general privind regimul juridic al contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale, procedurilor pentru acordarea concesiunilor, precum şi a conținutului-cadru al caietului de sarcini.

Stimate Domnule Ministru,

În data de 19 iulie 2018 a intrat în vigoare Legea nr. 167/2018 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, act normativ extrem de important, prin care a fost acordată autorităților administrației publice locale din unitățile administrativ-teritoriale sau asocierilor acestora competența de a înființa servicii de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Conform prevederilor art. V din Legea nr. 167/2018, ,,Cadrul general privind regimul juridic al contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale, procedurile pentru acordarea concesiunilor, precum şi conținutul-cadru al caietului de sarcini sunt elaborate de Ministerul Energiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum aceasta a fost modificată şi completată prin prezenta lege, şi aprobate prin hotărâre a Guvernului, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi”.

Din păcate, termenul legal pentru elaborarea şi aprobarea procedurilor şi documentațiilor menționate anterior a fost depășit cu mult, acesta expirând la data de 19 septembrie 2018, fapt ce a produs mari nemulțumiri mai ales în rândul primarilor, care așteaptă de mulți ani crearea şi punerea în aplicare a cadrului legislativ respectiv. În consecință, mai mulți primari argeșeni au apelat la mine, solicitându-mi ca, în calitatea de parlamentar, să le ofer informații concrete cu privire la termenul până la care noua legislație în acest domeniu va intra efectiv în vigoare.

Având în vedere cele menționate mai sus, vă solicit să-mi comunicați care au fost etapele parcurse până în prezent în acțiunea de elaborare a cadrului general privind regimul juridic al contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale, procedurilor pentru acordarea concesiunilor, precum şi a conținutului-cadru al caietului de sarcini şi când previzionați că vor fi transmise acestea Guvernului pentru a fi aprobate.

Solicit răspuns în scris.”, este întrebarea pe care deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica i-a adresat-o public ministrului Energiei.

De precizat că reprezentantul Guvernului, Anton Anton a fost prezent astăzi în Argeş, unde a făcut o vizită la Vridaru după ce la Piteşti s-a întâlnit cu prefectul Emilian Dragnea şi conducerea CJ Argeş. Oficial, vizita ministrului fiind declarată ca una „tehnică de lucru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.