Defrişatorii de păduri au făcut adevărate autostrăzi în munţi

Pădurile dispar uşor uşor de pe faţa pământului fiind tăiate la ras de exploatatorii de autostrazi in muntii romaniei foto alex gavan 4material lemnos. Aşa s-a ajuns ca fotografiile realizate din elicopter de către renumitul alpinist român Alex Găvan, în urmă cu câteva luni, să evidenţieze crunta realitate pe care toţi o cunosc, însă doar şi-o imaginează la cum arată în realitate.

Alex Găvan, în calitate e consilier al ministrului Mediului Cristiana Pașca Palmer, a putut survola zonele defrişate, iar dezastrul ecologic a fost surprins de camera foto a acestuia, fotografiile fiind prezentate de acesta pe pagina sa de Facebook.

„Munţii mei iubiţi au cancer. Munţii noştri au cancer. Un mare cancer a cărui cauză suntem chiar noi, oamenii, şi la a cărui extindere contribuim din plin. Prin neimplicare, prin ignoranţă, prin lipsa de educaţie, prin lipsa de compasiune. Prin egoism şi prin faptul că prea puţin ne asumăm să lăsăm o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Credem că totul ni se cuvine, aici şi acum.
Am survolat zone cu tăieri de păduri din munţii Făgăraşului, Piatra Craiului, Bucegi, Iezerautostrazi in muntii romaniei foto alex gavan 2 Păpuşa şi Leaota, împreună cu ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer şi Alexander von Bismarck, director executiv al Environmental Investigation Agency.
Tăierile ilegale de păduri sunt cancer, iar toleranţa pentru ele trebuie să fie zero. Zero.
Ultimele zone de sălbăticie autentică din Europa sunt aici, la noi, în Carpaţi.
Singurul timp rămas este cel al acţiunii.

(Notă: rândurile de mai sus reflectă exclusiv o opinie personală. Niciuna dintre faptele prezentate sau părerile emise, acum sau în viitor, nu reflectă o poziţie instituţională.)”, este ceea ce a scris alpinistul Alex Găvan pe pagina sa de Facebook, după ce a putut vedea cu ochii săi „autostrăzile” făcute de exploatatorii de material lemnos în munţii României.

Sursa Alex Găvan.

Putem spune că, defrişările masive făcute şi în zona Muscelului, în munţii: Piatra Craiului, Iezer – Păpuşa şi Leaota, câştigă orice competiţie cu oricare constructor de autostrăzi, date fiind vizibilele drumuri de acces care au făcut posibilă transformarea pădurilor în cherestea, lemn de foc sau orice altceva ce a adus beneficii enorme exploatatorilor.autostrazi in muntii romaniei foto alex gava 5

Aceste lucruri, mult prea vizibile sunt pe moment stopate doar prin vorbe, prin declaraţii şi cu nimic concret, pentru că puterea de decizie stă în mâna unor parlamentari mult prea interesaţi doar de propriile beneficii, de propriul lor câştig. Printre miile de aleşi români sunt sute de senatori, deputaţi, şi până la primari şi consilieri locali ce şi-au făcut partea, direct sau indirect, din defrişările ce azi încep să fie evidenţiate.

Cu greu va putea fi extirpată tumoarea de care face vorbire chiar alpinistul Găvan, şi cu atât mai greu se va face cineva răspunzător de jaf.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.