Având în vedere evoluţia focarelor de pestă porcină africană (PPA) în România, prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, în calitate de preşedinte, a întrunit astăzi, 19 septembrie .a.c, Centrul Local de Combatere a Bolilor (animale), la care au fost invitaţi să participe primarii din zonele unde se organizau târguri de animale şi din localităţile învecinate judeţelor Dâmboviţa şi Teleorman, alături de reprezentanţi DSVSA, ai Gărzii Forestiere, ai Direcţiei Silvice şi ai fondurilor cinegetice de vânătoare din Argeş.

În acest context, a fost emis un ordin prin care se dispun acţiuni de verificare în judeţ pentru prevenirea introducerii de suine infestate cu acest virus. Echipele sunt constituite din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş şi constau în controlul transporturilor rutiere de animale vii.

Rezultatele controalelor vor fi comunicate săptămânal, sub coordonarea DSVSA Argeş. Totodată, autorităţile publice locale vor avea în vedere respectarea ordinului prefectului privind interzicerea organizării de târguri de animale, atât în zonele obişnuite, cât şi în proximitatea acestora.

Garda Forestieră Ploieşti are obligaţia de a monitoriza îndeplinirea prevederilor Ordinului Ministrului Apelor şi Pădurilor, nr. 827/23.08.2018, privind cotele de intervenţie la specia mistreţ, urmând a comunica săptămânal stadiul recoltării acestor animale.

Important! Recomandăm argeşenilor să achiziţioneze numai animale crotaliate, de la agenţi economici şi din zone autorizate, pentru a evita eventuale incidente privind infestarea cu virusul PPA.

Cazurile de pestă porcină africană în judeţul Argeş sunt verificate şi certificate doar de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş

Doar autorităţile statului sunt cele în măsură să semnaleze, informeze şi să ia măsurile ce se impun în astfel de situaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.