Preşedintele României, Klaus Iohannis a efectuat, joi, 24 mai 2018, o vizită în judeţul Argeş, unde a participat la dezbaterea cu tema “Industria auto, cheia dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii”, organizată de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) la Piteşti, eveniment la care au fost prezenți reprezentanţii celor mai importante companii din industria de profil românească.

Din partea administrației județene, cuvântul de deschidere l-a avut președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

„Vă rog să-mi permiteți ca, în numele administrației locale a județului, să vă urez bine ați venit la Pitești, în județul Argeș, la o dezbatere atât de importantă organizată de ACAROM. Sunt convins că ați ales “România de la Argeș”, cum inspirat spunea Nicolae Iorga, pentru că facem un parteneriat foarte bun, noi, administrația județului, atât cu Uzina Renault Automobile, cât și cu industria auto de pe orizontală, din județul nostru și din județele limitrofe, pentru a ajuta construcția de automobile. Ca administrație județeană, în limitele prerogativelor pe care le avem, am acționat, acționăm și vom acționa ca să dezvoltăm acest sector, în echipă și în parteneriat. Concret, încă din 2016, administrația județului, împreună cu prietenul și partenerul nostru Renault Automobile am inițiat, am promovat și am dezvoltat învățământul dual, atât de necesar pentru un personal calificat la nivel de societate. De altfel, în această toamnă vom deschide un nou centru privind învățământul dual și nu ne vom opri aici. În altă ordine de idei, administrația județului a sprijinit, în limitele competențelor pe care le avem, dezvoltarea infrastructurii. Suntem conștienți că salariații care lucrează la Grupul Renault și în industria orizontală auto sunt cetățeni ai județului care au nevoie de infrastructură și m-aș referi, în principal, la cea rutieră, atât de necesară și atât de mult solicitată. Deși încă din 2008 – 2009 se cunoștea traseul autostrăzii Pitești – Sibiu, noi, administrația locală, am reușit ca în ultimii doi ani să recuperăm timpul pierdut în această perioadă. Împreună cu primarii din zona Pitești – Curtea de Argeș, am identificat parcelele și proprietarii acestora din zona pe unde va trece tronsonul 5 al autostrăzii. Împreună cu dl. primar Cornel Constantin Ionică am fost interesați și de drumul expres Pitești – Craiova. Am emis 8 autorizații de urbanism pentru acest proiect. Primăria Pitești a promovat un proiect foarte ambițios, centura de vest a Piteștiului, menită să degreveze, pe de o parte traficul din municipiu, dar în special să ajute Uzina Ford, dar și pe ceilalți întreprinzători din domeniu. De asemenea, Primăria Pitești are în vedere construirea unui nou pod peste râul Argeș, pentru a face mai rapidă legătura dintre Mioveni, Renault Automobile și autostradă. Deci ne preocupă foarte mult acest lucru. Încă o dată, ne bucurăm că ați ales Argeșul, contați pe noi, suntem o echipă și dorim să avem un parteneriat trainic și de viitor” – președintele Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.

La rândul său, președintele României a avut cuvinte de apreciere față de administrația locală și față de sprijinul pe care aceasta îl acordă, la nivel județean, industriei auto și nu numai.

Temele abordate la această dezbatere au vizat perspectivele de dezvoltare a acestei industrii, precum competitivitatea, infrastructura, piaţa forţei de muncă, nevoia de profesionalizare a educaţiei, cât şi provocările viitorului în contextul industriei 4.0.

După dezbatere, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat și uzina Automobile Dacia S.A. de la Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.