Dintr-un comunicat transmis de PSD Argeş aflăm şi noi că „Guvernarea PSD a crescut puterea de cumpărare a românilor” şi că toate comentarii şi declaraţiile privind nivelul de trai al românilor şi scumpirea a tot ceea ce poate asigura un trai decent sunt doar „dezinformări şi omisiuni”.

Statistic se stă perfect, iar românii care nu mai ştiu decât să caute soluţii la problema simplei supravieţuiri de pe o zi pe alta pot afla, şi ei, că în graficele guvernanţilor duce o viaţă de lux.

„Sunt unele voci alarmiste care, prin dezinformare şi omisiune, vor să inducă panică în rândurile cetăţenilor. Una dintre diversiunile aruncate pe piaţă de astfel de personaje priveşte o aşa-zisă scădere a puterii de cumpărare a românilor, în condiţiile în care, de fapt, puterea de cumpărare a crescut consistent graţie majorărilor de pensii şi salarii şi a fost cu mult superioară inflaţiei.

Iar datele statistice arată că în doi ani de guvernare PSD a adus românilor un câştig salarial real – adică o creştere a puterii de cumpărare –  cu 20,6% mai mare raportat la salariul mediu (Nominal, salariul mediu net a fost a crescut cu 28,5%, pe când indicele preţurilor de consum a crescut cu 6,8% din 2016 până în 2018 – o creştere normală în condiţiile unei economii de piaţă).

În privinţa pensiilor, creşterea reală – respectiv a puterii de cumpărare raportată la pensia medie – este de 18,6%, în condiţiile în care, nominal, pensia medie de asigurări de stat a crescut cu 26,7%.

Aşadar, oamenii au mai mulţi bani şi pot achiziţiona mai multe produse şi servicii, viaţa lor îmbunătăţindu-se vizibil.

Pe de altă parte, multe măsuri luate de Guvern au fost în sprijinul mediului de afaceri. Voucherele de vacanţă, de exemplu, au făcut ca industria turismului să raporteze în perioada sărbătorilor de iarnă din 2018-2019 cea mai mare creştere din ultimii 20 de ani, turismul românesc fiind astfel puternic stimulat. De asemenea, nu trebuie uitat că impozitul pe venitul global a scăzut de la 16% la 10%, iar facilităţile oferite de stat pentru angajarea unor categorii defavorizate de persoane sunt multe şi au dus la o scădere continuă a ratei şomajului.

Aceste rezultate concrete reprezintă dovada seriozităţii şi tenacităţii cu care PSD a insistat şi a reuşit să îndeplinească angajamentele pentru care a primit încrederea oamenilor.

Procesul continuă!”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Argeş.

Real au crescut salariile… celor din sistemul de stat, precum şi veniturile parlamentarilor. În mediul privat crescând numărul celor ce şi-au închis micile afaceri de casă pentru ca administratorii să se poată retrage pe un post la stat, iar cei fără de relaţii la partidul de guvernământ şi-au restrâns activitatea, şi-au închis unele afaceri sau încearcă să facă faţă valului de noi taxe şi impozite printr-o creştere a depresiilor.

Totodată au crescut şi pensiile, prin înmulţirea pensiilor speciale.

Voucherele de vacanţă, primite numai cei ce au un post călduţ la stat, au ridicat în grafice şi industria turismului autohton.

A scăzut rata şomajului, pentru că cei ce au ieşit din plată sau tinerii care n-au reuşit să se angajeze niciodată nu figurează nici măcar pe listele celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, la fel cum în statistici nu apar nici persoanele plecate la muncă în străinătate pentru a le asigura celor de acasă un trai normal, cel puţin din punct de vedere material.

Concret şi real, schimbările vieţii perfecte prezentate de PSD există la ai lor, iar ceilalţi, cei mulţi le simt chiar pe propria piele, căci o duc din ce în ce mai rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.