VINERI, 3 APRILIE 2020 | PANDEMIE COVID-19
Pitești, Fundația Gaudium  | Campania ÎmpreunăPentruArgeș

Dragii noștri,

Astăzi am putut bifa – după două săptămâni de muncă – prima livrare semnificativă de materiale și echipamente destinate unităților medicale din Argeș care au intrat în lupta împotriva pandemiei de COVID 19. Ne-am propus, încă de la începutul proiectului ÎmpreunăPentruArgeș, să încercăm să achiziționăm – mulțumită donatorilor din cadrul acestei campanii – echipamente de protecție pentru personalul medical implicat direct în această luptă și aparatură pentru pacienții care vor avea nevoie de suport medical complex, în cazurile grave.

Pe parcurs, s-au conturat noi nevoi: tuneluri și  lampi UV pentru spitale și laboratoare, teste rapide, teste pentru aparatele PCR. Ținem ritmul, atât cât putem, cu aceste noi nevoi și facem apel în continuare la comunitatea argeșeană, la societăți comerciale și persoane fizice, să demonstreze că sunt solidare și că au disponibilitatea de a-i ajuta pe semenii, colegii, angajații și oamenii apropiați lor care ar putea ajunge într-o situație de nevoie!


77.341 lei donație pentru Spitalul Mioveni

→ Astăzi, la Spitalul Mioveni, unitate COVID desemnată prin ordinul Ministerului Sănătății, au ajuns următoarele materiale și echipamente, în valoare de 77.341 lei:

Măști chirurgicale  – 1100 bucați
Măști FFP2 – 500 bucați
Combinezoane – 220 bucăți
Ochelari de protecție – 150 bucăți
Mânuși protecție – 3300 bucăți
Gel dezinfectant –  20 l

***

33.649 lei donație pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean

→ Astăzi, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș, unitate suport pentru cazuri grave COVID desemnată prin ordinul Ministerului Sănătății, au ajuns următoarele materiale și echipamente, în valoare de 33.649 lei

Măști FFP2 – 300 bucați
Viziere – 40 bucați
Ochelari de protecție – 25 bucăți
Mânuși protecție – 3400 bucăți
Gel dezinfectant –  10 l
***

La toate cele două unități medicale de mai sus – dincolo de echipamentele și produsele menționate – fundația Gaudium a donat câte UN TUNEL DEZINFECTANT, un produs extrem de util pentru  protecția personalului medical.

                                                                               ***

PEDIATRIE. Reamintim, de asemenea, că săptămâna trecută, la Spitalul de Pediatrie Pitești, unitate suport COVID (pentru copii), desemnată prin ordinul Ministerului Sănătății au ajuns 15 seturi vizieră & combinezon.


SPITALUL CÂMPULUNG.
De asemenea, luni,  un transport asemănător celor de astăzi, conținând echipamente și produse destinate protecției personalului medical, precum și un al treilea tunel de dezinfectare va pleca către Spitalul Municipal Câmpulung, unitate desemnată în această după-amiază ca spital COVID prin dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

ATENȚIE! Parte din aceste echipamente pot fi resterilizate și utilizate în multiple rânduri.
Altele au o durată de viață unică sau redusă, stabilită de producători. Necesarul pe durata pandemiei este, în mod evident, semnificativ mai mare, dar ne bazăm pe faptul că sistemul național de sănătate (prin DSP și DSU), autoritățile publice, spitalele în sine (prin bugetul propriu de achiziții),  alte organizații non-profit se vor alătura, în mod concret și eficient acestei lupte! Noi nu ne oprim aici!

Valoarea totală a echipamentelor livrate astăzi, conform detalierii de mai sus, este 110.990 RON, dintr-un total de 315.235 RON, reprezentând totalul donațiilor înregistrate în cadrul campaniei ÎmpreunăPentruArgeş până la data prezentului comunicat.

O altă sumă importantă din acest disponibil  este deja achitată pentru 2 două  aparate de tip life support (ventilatoare) care trebuie să ajungă în Argeș în perioada imediat următoare.

Life support este și deviza noastră, pentru pacienți și medici!
Luna aprilie va fi o lună grea, cu încercări dure pentru sistemul medical din Argeș! Haideți să nu lăsăm nici salvatorii care au ales să fie în linia întâi, nici argeșenii care nu au nicio vină pentru această cumplită încercare fără suport, fără ajutor, fără gânduri și fapte bune!

Să ne revedem sănătoși la următoarea livrare!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.