Centrul de Cultură „Brătianu” va participa, în data de 18 mai 2019, la evenimentul de amploare intitulat Noaptea muzeelor.

     Aflat la cea de-a XV-a ediție, evenimentul și își va deschide larg porțile între orele 1700- 2200, iar vizitatorii vor fi invitați să împărtășească programul propus pentru acesta.

„Secretele” casei familiei Brătianu vor fi dezvăluite și de elevi ai Școlii Gimnaziale “Constantin Brâncoveanu” din Ștefănești, care au participat tot în luna mai la proiectul Ghid pentru o zi, acum fiind ocazia să pună în practică toate cunoștințele acumulate.

     Noaptea muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.

     Primul eveniment de acest gen l-a reprezentat cel ce s-a desfășurat în anul 1997 în Berlin. Conceptul de acces gratuit a fost foarte bine primit astfel că în scurt timp a crescut foarte mult numărul instituțiilor organizatoare, precum și numărul de vizitatori.                  În 2005 acest eveniment este mutat pe durata nopții și schimbă publicul țintă, adresându-se tinerilor și familiilor ce își fac program în această perioadă, renăscând sub denumirea actuală – „Noaptea Muzeelor” și extinzându-se în toată Europa. El este organizat în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, data adoptată de ICOM (Consiliul Internațional al Muzeelor) drept Ziua Internațională a Muzeelor. Începând din 2011, ICOM se alătură UNESCO și Consiliului Europei în patronarea acestui eveniment.

Accesul publicului este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.