Aviz patronilor ce angajează oameni le negru! ANAF a demarat operaţiunea „Cronos”

De la începutul acestei săptămâni, inspectorii de muncă din Inspecţia Muncii împreună cu anaf 1cei antifraudă din cadrul ANAF vor fi implicaţi, până în data de 23 septembrie 2016, în operaţiunea „Cronos” – o amplă acţiune la nivel naţional care are ca scop prevenirea şi combaterea muncii la negru şi a celei subdeclarate.

„Operaţiunea „Cronos” va viza, în special, firmele care activează în domenii precum confecţii, construcţii, pază şi protecţie, curăţenie, alimentaţie publică, silvicultură, transport, comerţ, arhivare şi depozitări. Le-am ales pe acestea pentru că aici întâlnim cele mai frecvente cazuri de muncă la negru şi la gri. Concret, vom concentra activitatea de control operativ pe informarea lucrătorilor şi angajatorilor cu privire la riscurile la care se expun şi la obligaţiile legale pe care le au, dar vom insista şi asupra răspunderii contravenţionale şi penale pentru utilizarea forţei de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.” – a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

 

2 COMENTARII

  1. Un primar ales cu 10% din voturile unui oras e considerat angajat la negru sau de drept? Pe cine reprezinta? Pe posesorii de garaje? intrebam si eu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.