Guvernul României face dovada consecvenței și determinării în sprijinirea investițiilor.

Încă cinci companii, printre care Automobile Dacia, primesc ajutor de stat de 360 milioane de lei pentru proiecte de investiţii cu o valoare totală de 1 mld. lei. În cazul Automobile Dacia, investiţiile vizează extinderea capacităţii de producţie pentru a răspunde cererii în creştere a pieţii de autovehicule.

  • 4 din cele 5 proiecte sunt în domeniul industriei auto – sector cu puternic impact în dezvoltarea Produsului Intern Brut și cu o contribuție importantă la bugetul de stat.

Până la acest moment guvernul a acordat finanțări, în cadrul schemei de ajutor de stat, în sumă totală de 860 de milioane de lei, pentru 14 proiecte de investiții, care vor determina înființarea a 3300 de noi locuri de muncă și a căror valoare cumulată este de 2,3 miliarde de lei. Sunt investiţii care aduc plus valoare economiei româneşti, dar şi beneficii sociale importante.

De altfel potrivit INS, în primele 9 luni ale anului, investițiile în economia națională s-au ridicat la 54,59 de miliarde de lei – aproximativ 11,7 miliarde de euro – cu 2,7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Dincolo de cifra foarte bună a investițiilor realizate, importantă este tendința de creștere a acestora, de la an la an, fapt care denotă încredere în guvernarea actuală și în potențialul de dezvoltare al țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.