Pe principiul cine are bani are şi oportunităţi legale de a beneficia de reduceri substanţiale, Ministerul Mediului a crescut valorile ecotichetelor pentru achiziţia unei maşini electrice prin programul „Rabla”.

Interesant fiind că, încă de pe la începuturi, programul „Rabla” a fost încă o sursă de venit tot pentru cei cu bani, dealeri autorizaţi ce au născut, în spatele programului guvernamental, o reală afacere cu rable. Şi asta, pentru că nu toţi muritorii de rând îşi permit cu sau fără programul „Rabla” achiziţia unei maşini noi. Ba chiar mai mult, o parte a programului a fost făcut tot pentru înavuţi, exemplificând pe plan local câmpulungean: pe unii dintre oamenii PSD-ului.

Marţi, 25 aprilie 2017, viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a aprobat, prin Ordin, programele Rabla CLASIC și Rabla PLUS, acestea urmând să fie publicate în Monitorul Oficial.

„Imediat după încheierea contractelor cu dealerii și afișarea listei cu aceștia pe site-ul AFM, Rabla CLASIC și Rabla PLUS vor fi deschise populației pentru înscrierea și rezervarea locurilor.„Estimăm că, până la jumătatea lunii mai, populația poate accesa unul dintre cele două programe sau, concomitent, pe ambele. Anul acesta am decis ca startul să fie mai devreme pentru că există o mare așteptare în piață, mai ales că Programul din 2017 vine cu ecotichete care pot ajunge și la 10.000 de euro pentru mașini electrice. Vorbim de un nivel ridicat al susținerii achiziției de astfel de autoturisme și comparabil cu cel practicat de state europene dezvoltate. Am crescut sumele, inclusiv pentru mașinile hibrid electrice, de la aproximativ 1.000 de euro, cât era anul trecut, la aproape 5.000 de euro. Cred că aceste tipuri de mașini pot fi o soluție bună pentru aglomerările urbane din România,până când vom construi o rețea de alimentare a autovehiculelor pur electrice”, spune Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Reamintim că prima de casare prevăzută în programul Rabla CLASIC pentru autoturisme mai vechi de 8 ani este de 6.500 lei și se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul nou, care generează maximum 130 g CO2/km. La aceasta se pot adăuga un ecobonus de 1.700 lei, dacă autovehiculul nou este hibrid, și un ecobonus de 1.000 lei, dacă autovehiculul nou generează maximum 98 de g CO2/km. Cât privește participarea populației la programul Rabla PLUS, aceasta nu este condiționată de casarea și radierea unei mașini uzate. Astfel, cei care vor să-și achiziționeze un autoturism electric pur pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 de lei, iar cei care optează pentru unul electric hibrid de un ecotichet cu valoare de 20.000 de lei.

Precizăm că cele două programe pot fi cumulate, astfel încât o persoană poate beneficia atât de ecotichetul acordat pentru achiziția unui autovehicul electric pur/electric hibrid, cât și de prima de casare acordată prin Rabla CLASIC.”, se menţionează în comunicatul Ministerului Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.