„La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior.

Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autoritățile locale, județene și centrale vor face ca toate unitățile școlare din România să aibă condiții decente pentru educația elevilor și preșcolarilor.”, a scris, încă, ministrul Educaţiei Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.

Textul este „marcat” de fotografia listei cu unităţile de învăţământ ce au WC-ul în fundul curţii. Spaţii sanitare ce s-a văzut, în timp, că sunt un real pericol pentru elevi.

Şi cu toate acestea există promisiuni şi acum ca şi cele din ultimii, să spunem, doar 20 de ani. Promisiuni ce nu s-au materializat sau nu s-au finalizat.

Argeşul, nu este nici primul nici ultimul din lista prezentată de ministrul Pop, ci se regăseşte pe locul cinci cu 104 unităţi şcolare ce au WC-ul în fundul curţii. Însă partea bună a lucrurilor că mai există încă unităţi de învăţământ în timp ce avem inspectorate şcolare şi inspectori foarte interesaţi de tot ceea ce se întâmplă la capitolul ocuparea posturilor pe bază de… popularitate, proiecte educaţionale mai mult pe hârtie şi multe altele ce se cunosc foarte bine, însă foarte puţini le şi evidenţiază sau au curajul de a le spune cu voce tare.

Bine a spus o musceleancă: „Cu dedicație specială pentru gândurile viitoare mărețe ale Inspectoratului Județean Argeș, dlui. Dumitru Tudosoiu&co… un citat din puțul gândirii strategice și o fotografie de pe pagina oficială a ministrului „de resort”: „La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.