ISU Argeş a făcut un bilanţ al acţiunilor pe care le-au avut la nivelul judeţului Argeş în ultimele 24 de ore, în zonele afectate de ploile torenţiale:

„În urma precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe gospodării și locuințe din județ au fost afectate de inundații.

Pentru evacuarea apei, alături de autoritățile locale, au acționat peste 50 de pompieri cu peste 30 de  mijloace tehnice specifice constând în motopompe transportabile, motopompe remorcabile, camioane și autospeciale de lucru cu apă și spumă, astfel:

– În localitatea Stâlpeni (Rădești, Livezeni și Stâlpeni), unde au fost afectate  7 case și 8 curți;

– În localitatea Mihăești, unde au fost afectate 2 curți;

– În localitatea Bradu, unde au fost afectate o stradă și 7 curți;

– În localitatea Micești, unde au fost afectate 2 curți și 2 beciuri;

– În localitatea Căteasca, unde au fost afectate o curte și un beci;

– În localitatea Vedea, unde au fost afectate o curte și o anexă;

– În localitatea Băiculești, unde au fost afectate o curte și o anexă;

– În localitatea Pitești, unde au fost afectate 2 curți și s-a acționat pentru prevenirea inundării unor locuințe prin refularea apei din canalizarea subdimensionată.

Totodată, echipaje de pompieri de la toate subunitățile au  realizat recunoașteri și monitorizări ale principalelor cursuri de apă din raioanele de intervenție.

În cursul nopții trecute, s-a acționat și pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil în localitățile Moșoaia și Vedea.

Pentru restabilirea stării de normalitate și diminuarea efectelor inundațiilor, în localitățile Micești, Băiculești, Vedea și Pitești  acționează,  în continuare, importante forțe și mijloace de intervenție.

Se mențin, în continuare,  activate Grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean  de Conducere și Coordonare a Intervenției, care monitorizează situația din teren și iau măsurile ce se impun.

Recomandăm cetățenilor  să ia în seamă avertizările hidro-meteorologice și recomandările autorităților!”.

Foto ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.