“Până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 105 de cazuri de gripă, dintre care 44 la adulți și 61 la copii.

Astfel, în contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora.

  • accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
  • în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
  • în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.”, se arată în comunicatul transmis de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

În acealşi timp, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat întreaga situaţie a monitorizării cazurilor pe întreg judeţul, din momentul în care a fost declarată oficial epidemia de gripă:

“Urmare monitorizării evoluţiei  virusurilor gripale în judetul Argeş, vă transmitem situaţia actualizată a cazurilor de gripă confirmate:

Total  cazuri de  gripă 126 din care :

  • 101 cu virus gripal AH1
  • 23 cu virus gripal AH3
  • 2 cu virus A nesubtipat.

Cinci dintre persoanele confirmate cu virusul gripal AH1 au decedat, persoanele decedate având multiple comorbidităţi şi nefiind vaccinate antigripal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.