Angajaţii ANAF se pregătesc de grevă!

Biroul Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante solicită, în mod ferm, renuntarea la proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finantelor Publice si unitătilor subordonate, din următoarele motive:

1) În Parlamentul României, la Camera Deputatilor, există un proiect de lege pentru modificarea structurii organizatorice a Agentiei Nationale de Administrare Fiscală, iar reducerea posturilor vacante înaintea adoptării acestei legi ar produce perturbări majore ale activitătii de colectare a veniturilor la bugetul statului.

2) Ministerul Finantelor Publice nu s-a pronuntat încă cu privire la textul proiectului de lege privind reorganizarea ANAF, în consecintă nu s-a făcut nicio analiză serioasă referitoare la efectele acestei măsuri si în privinta posturilor necesare pentru buna functionare a institutiei.

Biroul Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante condamnă amatorismul cu care Ministerul Finantelor Publice îsi tratează proprii angajati.

Acordul pe care conducerea Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante l-a făcut cu ministrul finantelor publice, domnul Eugen Teodorovici, nu a vizat nicidecum reorganizarea sistemului si reducerea de posturi. Acest acord presupunea:

  • Analiza necesarului de personal la nivel national
  • Analiza plecărilor naturale din sistem (pensionare, migrări ale personalului, etc)
  • Îmbunătătirea sistemului informatic (în prezent sunt necesare 45 de minute pentru a finaliza o lucrare cu actualele calculatoare si softuri)
  • Alocarea fondurilor pentru achizitionarea mijloacelor materiale necesare desfăsurării activitătii curente

            Pe cale de consecintă, Biroul Executiv a hotărât demararea procedurilor pentru declansarea actiunilor de protest la nivel national, cu consecinte grave în următoarea perioadă.

            Salariatii fiscului din România nu doresc să afecteze activitățile desfăsurate cu ocazia centenarului, însă un astfel de tratament din partea conducerii ministerului finantelor publice îi obligă să demareze de urgentă actiuni de protest la nivel national, care pot degenera în greve spontane, necontrolabile de către organizatia noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.