Anchetă epidemiologică sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Argeș

Vineri, 13 mai, un alt copil în vârstă de numai un an şi 8 luni, din Piteşti, a fost trimis debebelus urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie S. Curie” din București diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic.

Micuţa, era bolnavă de două zile la domiciliu și după ce a fost văzută de medicii spitalului de Pediatrie Pitești a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic şi a rămas sub strictă observaţie medicală, fiind timisă la Bucureşti. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile judeţene, inclusiv reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, fetiţa fiind transportată cu o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş.

Astăzi, sâmbătă, 14 mai, Instituţia Prefectului – judeţ Argeş a transmis un punct de vedere oficial cu privire la situaţia fetiţei trimisă la Bucureşti:

„Referitor la cazul copilului din județul Argeș transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie”, în cursul zilei de vineri, 13 mai a.c., vă precizăm următoarele:

Vineri, 13 mai a.c., ora 14.00, s-a prezent la Spitalul de Pediatrie din Pitești o fetiță de 1 an și 8 luni cu următoarea simptomatologie: vărsături și scaune diareice cu striuri sangvinolete, cu debut de două zile.

În urma investigațiilor, s-a constatat că pacienta prezintă sindrom de retenție azotată, citoliză hepatică și trombocitopenie.

Pe baza acestor investigații, medicii de la Spitalul de Pediatrie au comunicat cu Spitalul Marie Curie despre caz și s-a decis transferul de urgență la unitatea medicală din București.

Echipa medicală din cadrul Spitalului de Copii „Marie Curie” a preluat cazul și a aplicat tratament de specialitate. Acum copilul se află sub atentă observație, starea de sănătate a acestuia fiind stabilă.

În urma acestei situații, s-a declanșat o anchetă epidemiologică sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Argeș iar, pe măsură ce apar noi informații, vor fi comunicate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.