Începând de miercuri, 12 iulie a.c., cadrul legal al asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) va fi schimbat pentru a doua oară în mai puțin de un an, pentru că aşa au decis parlamentarii.

În noua lege apare asiguratul cu risc ridicat, se vor da mai repede răspunsuri la cererile de despăgubire, asigurătorii RCA vor anunța când expiră contractul, asigurările false și piesele contrafăcute, devin motive de pedepsire penală, compensarea directă va deveni decontare directă, tariful de referință nu va fi calculat de ASF.

Dar cea mai importantă schimbare apare în cazul în care proprietari de autoturisme, care îşi suspendă poliţele RCA, trebuie să predea la Poliţie plăcuţele de înmatriculare pe perioada cât nu folosesc maşinile.

Contractul RCA poate fi suspendat dacă maşina nu mai are drept de circulaţie sau dacă este imobilizată, pentru ca şoferii să nu plătească degeaba banii pe asigurare.

Noile reglementările intră în vigoare din data de 12 iulie a.c., iar şoferii care nu le respectă riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.