Alertă privind un posibil focar de pestă porcină la Stoenești!

Mai mulți porci au decedat în ograda unui cetățean din Stoenești.

La ora actuală sunt prelevate probe pentru a fi confirmată cauza care a dus la decesul porcilor, sperându-se totuși să nu fie vorba de boala care a făcut prăpăd la nivel de România – pesta porcină africană.

„Referitor la evoluţia focarelor de pestă porcină africană în România, Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş vă informează:

Pe teritoriul judeţului Argeş, la data de 11 decembrie 2018, într-o gospodărie din comuna Stoeneşti, au fost descoperite decedate trei exemplare de suine. O echipă din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş  s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva analizele specifice în astfel situaţii.

Rezultatele acestor analize vor fi comunicate în timp util şi, în funcţie de acestea, se va acţiona în consecinţă.

Reamintim că sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor sunt esenţiale pentru respectarea tuturor măsurilor de prevenire a pestei porcine africane, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la DSVSA Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii.”, se arată în comunicatul de presă transmis de Instituţia Prefectului Judeţ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.