Vineri, 24 februarie a.c, a fost convocată  şedinţa Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Argeş, în vederea aprobării planului de măsuri pentru combaterea focarelor de pseudopestă aviară/influenţă aviară în două gospodării din comuna Mihăeşti.

Întrunirea Centrului Local de Combatere a Bolilor Argeş s-a făcut ca urmare a confirmării existenţei  unor boli specifice păsărilor (pseudopestă aviară/influenţă aviară) în cele două gospodării potrivit buletinelor de analiză emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti.

În acest context, s-a dispus în sarcina unităţii locale de sprijin de la nivelul comunei Mihăeşti, măsura  lichidării focarelor prin uciderea imediată a tuturor păsărilor din exploataţii şi distrugerea acestora, precum şi a tuturor materialelor sau deşeurilor (furaje, aşternuturi de paie, bălegar) susceptibil a fi contaminate.

De asemenea, au fost luate şi alte măsuri pentru a evita răspândirea bolii: curăţarea şi dezinfectarea clădirilor folosite pentru adăpostirea păsărilor, respectarea unei perioade de vid sanitar până la reintroducerea de păsări în exploataţii, depistarea şi distrugerea ouălor produse în cele două exploataţii, precum şi a cărnii de pasăre provenită din acestea, s.a.

S-a dispus, totodată,  efectuarea unei anchete epidemiologice, precum şi delimitarea unei zone de protecţie pe o rază de minim 3 km  şi a unei zone de supraveghere de 10 km.

Prin Hotărâre, Centrul Local a dispus în sarcina Gărzii Forestiere notificarea administratorului fondului cinegetic din zona pentru a informa DSVSA în legătura cu prezenţa de păsări moarte pe raza acestuia.

Direcţia de Sănătate Publică va atenţiona medicii de familie cu privire la obligaţia de a fi informată orice suspiciune de boală.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Haha! Iti dai seama, se aduna consiliul ?! S-a mai adunat si nu prea se vad ceva realizari pt cei care ii platesc! Baaa, ne rupem masinile prin canalele si gropile de pe strazi, nu ai unde sa iesi cu copiii intr-un loc de joaca sau parc curat, fara gunoaie si maidanezi!! Pt asta cand va adunati? Pt ce va platim?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.