PNL ia atitudine şi cere desfiinţarea tuturor pensiilor speciale din România, mai puţin pensiile militarilor. Cât priveşte restul beneficiarilor de pensii speciale, PNL rămâne foarte ferm în privinţa desfiinţării acestor pensii, dat fiind că impactul bugetar este semnificativ şi că în societatea românească s-au produs diferenţe majore şi nejustificate între pensionari.
Estimările arată că, în deceniile următoare, capacitatea sistemului public de pensii de a asigura o pensie decentă va scădea din cauze demografice şi economice şi din cauza creșterii raportului dintre pensionari și angajați, în defavoarea angajaților.

            Adrian Miuţescu, preşedinte PNL Argeş: “România nu-şi permite să rişte, în viitor, siguranţa unor oameni normali care au muncit toată viaţa lor şi au dreptul să încaseze o pensie decentă, asigurând nişte pensii speciale disproporţionat de mari unor persoane care altceva n-au ştiut decât să se bucure de privilegii. Aş mai spune că, în afară de desfiinţarea pensiilor speciale, PNL susține categoric creșterea graduală contribuţiei la Pilonul II. Prima creștere ar trebui să fie de 6%, așa cum era prevăzut în legea care a făcut reforma sistemului de pensii prin introducerea Pilonului II și Pilonului III, opțional.”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat: “Nu vedem rațiunea existenței unor pensii speciale pentru nici o categorie, mai ales pentru parlamentari sau alte categorii de privilegiați care au profitat de pozițiile pe care le-au deținut pentru a-și da pensii speciale.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.