Peste 1.500 de persoane și aproximativ 300 de autovehicule au fost verificate de polițiști doar în cadrul acțiunilor punctuale din ultimele 24 de ore.

Peste 200 de poliţişti și 42 de polițiști locali au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.553 de persoane și 338 de autovehicule, dintre care 120 de mijloace de transport persoane.

Au fost verificate 176 de locații, iar în cadrul acestora, 131 de societăți comerciale. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.000 de lei, după cum urmează:
-125 de sancţiuni, în valoare de 10.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-17 sancţiuni, în valoare de 4.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată unei persoane identificată că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

Nu au respectat măsura izolării/carantinării

În ziua de 16 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au identificat un bărbat de 43 de ani, din Tigveni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, ce fusese instituită începând cu ziua de 06 februarie a.c..
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. și C.J.C.C.I. Argeș.

În ziua de 16 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești, care efectuau verificarea persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că un bărbat de 38 de ani, din Călinești, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, de pe raza aceleiaşi localități, ca urmare a revenirii dintr-o țară pentru care este instituită o astfel de măsură.
În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat cu 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia constatată a fost comunicată către D.S.P. și C.J.C.C.I. Argeș.

 

PUBLICITATE 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.